Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giel Hermans: “Veel vraag en goede kwaliteit”

Stijgende temperatuur stuwt verkoop suikermais

Tholen - Als de temperatuur stijgt, slingeren veel consumenten de bbq weer aan voor onder andere een gegrild kolfje mais. Dat is te merken bij Hermans Suikermais. "Het is bizar" zegt de Giel Hermans. "In de handel is het soms hollen of stilstaan maar vooralsnog is het alleen maar hollen. Zelfs de traditionele vakantiedip is dit jaar uitgebleven."



"De verkoop van mais verloopt voor 80% via de Nederlandse supermarkten, die op het weer inspelen door middel van acties. Dat stimuleert de verkoop. De prijs ligt rond de 1 euro per schaal en voor losse mais zit de prijs rond de 30 cent. Door de grote vraag en het relatief weinig aanbod is de prijs iets hoger dan vorig jaar maar dat is blijkbaar geen reden om het mais in de schappen te laten liggen." De consument eet over het algemeen toch al meer mais dan vroeger: "Twintig jaar geleden lag de consumptie nog op 40 gram per jaar. Dat is langzaam gestegen naar 70 gram. Om de groei aan handje te helpen, hebben we acties om mais onder de aandacht te brengen van kinderen. Er is vrijwel niets over suikermais bekend en dat moet veranderen. De kinderen zijn tenslotte de consumenten van de toekomst."

Giel is lovend over de markt: "De import uit het buitenland is 1 augustus gestopt en de vrije handel komt dit jaar laat op gang. Daarnaast hadden wij dit jaar zelf een vroege oogst. Maisplanten staan graag met de voeten in het water, dus hebben we wel veel moeten beregenen maar de kwaliteit is uitstekend. Qua volume lag opbrengst zelfs iets boven het gemiddelde."

Hermans Suikermais teelt naar eigen zeggen niet specifiek voor de export: "De Duitse markt laten we links liggen omdat de de Duitsers voorkeur geven aan eigen producten en door de invloed van prijsvechters in de retail gelden er traditioneel lage prijzen. Daarnaast worden Scandinaviƫ en het Verenigd Koninkrijk steeds meer zelfvoorzienend. Door de hoge pond is de export naar Groot-Brittanniƫ echter wel lucratief."

Meer informatie:
Hermans Suikermais
Giel Hermans
T: 077 462 93 25
E: info@mielies.nl
www.mielies.nl