"Mosselgroenten niet aan te slepen"
De mosselgroenten. Om het hele proces in beeld te zien, klik hier.
Niet aan te slepen
Een specialisme van Verskoop zijn de welbekende mosselgroenten. "Die zijn in deze periode niet aan te slepen. Het seizoen is erg goed gestart en we produceren ze momenteel 15 uur per dag", vertelt Jacco. Verskoop levert de mosselgroenten in twaalf recepten waarvan selderij, peen, uien en prei de belangrijkste zijn. "De ene klant wil 80% uien en de andere 30%. Op de Belgische en Franse markt gebruiken ze weer veel bleekselderij."
Focus op Zeeuwse markt
"Vroeger sneden veel horeca-klanten de mosselgroenten zelf, maar dat zie je een stuk minder worden. Ook leveren we veel groenten direct aan de mosselleveranciers in Yerseke, die ze direct bij de mosselen verkopen. Daarnaast voorzien we wat viswinkels rechtstreeks. Onze focus ligt op de Zeeuwse markt en we hebben ook geen plannen om hier verandering in aan te brengen", vertelt Jacco.
Een andere hardloper in het assortiment van Verskoop vormen de kant-en-klare salades. "We zien die vraag gigantisch toenemen. Vroeger stonden er nog vijf koks in de keuken en nu hooguit twee. Daarbij is er in versheid nauwelijks verschil omdat wij ze 's nachts produceren en de volgende dag leveren. Drie jaar terug hadden we nog maar drie salades en nu bieden we er al vijftien verschillende aan en die ontwikkeling gaat nog wel door", besluit Jacco.
Voor meer informatie:
Jacco Munter
Verskoop
Daniƫlsweg 20
4451 HW Heinkenszand
Tel. 0113 - 56 44 00
Fax. 0113 - 56 46 60
info@verskoop.nl
www.verskoop.nl