Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12 ha nieuwbouw

Citronex wordt grootste Poolse kasteler

Bananen zijn momenteel het belangrijkste product bij de Citronex Groep: ze vertegenwoordigen 50 procent van de totale omzet van het bedrijf. Citronex is co-eigenaar van bananenplantages in Ecuador en bezit tevens een van de grootste moderne bananenrijpingskamers in Europa, gevestigd in het Poolse Zgorzelec. Citronex is van plan om de rijpingscapaciteit uit te breiden en het is zeer wel mogelijk dat er verdere investeringen volgen.

Naast de uitdijende bananenactiviteiten is Citronex ook een van de snelst groeiende bedrijven in de Europese kastomatensector. Momenteel heeft het bedrijf 10 hectare kassen in Bogatynia en in 2016 begint de bouw van nog eens 12 hectare. Het areaal in Bogatynia biedt ruimte voor een totaal van 100 hectare kassen.

Daarmee is het bedrijf hard op weg om een leider in de productie van glasgroenten in Polen te worden. Naar verwachting wordt dat doel nog dit jaar bereikt. Onderdirecteur Rafal Zarzecki: "We produceren ongeveer 25 duizend ton tomaten en leveren daarmee 3-4 procent van de geconsumeerde tomaten in Polen. "


Publicatiedatum: