Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zowel Europa als Rusland verliest aan de boycot"

Russische importeurs hopen op betere prijzen

Door het Russische verbod op Europese producten is er een beperkte concurrentie voor exporteurs buiten de EU. Deze zien nu meer potentie in Rusland. Maar de daling van de waarde van de Russische roebel maakt het voor AGF-exporteurs moeilijker om wat te verdienen. Russische importeurs merken ook de gevolgen van de dalende waarde van de munt. Zij geloven dat goede tijden nog zullen volgen als ze eenmaal uit de huidige situatie zijn geraakt.

Te weinig AGF
"Als de importeurs goed genoeg zijn, kunnen we moeilijke tijden overleven", zei Mohammed Mohammedli van Akhmed Fruit Company in Rusland. Het Russische verbod op de Europese producten heeft de import van Akhmed Fruit verminderd met 20 procent. Mohammedli is bezig om het tekort aan AGF weg te werken. Hoewel de import sterk is gedaald, lijkt dit tekort te kunnen worden gecompenseerd door andere landen, zoals China, Turkije, Egypte, Pakistan en Marokko. Maar zelfs dan is er nog te weinig."

"We hebben uitgelegd aan de exporteurs, dat ze betere resultaten kunnen zien als ze minder sturen," zei Mohammedli. "Met een daling in de volumes kunnen we de prijzen weer normaal krijgen." Mohammedli denkt dat wanneer de aantallen dalen met 50% en 80%, de prijzen zullen stijgen. Dit geldt echter niet noodzakelijk voor producten zoals uien en aardappelen.

Minder volumes
"Van producten zoals cherrytomaatjes, salades, aardbeien en druiven kan minder worden geïmporteerd omdat de consument ze niet zo belangrijk vindt," meldt Mohammedli. Tot de afgelopen maanden zouden de Russische importeurs meer essentiële producten hebben geïmporteerd, zoals groenten uit Europa. Nu doen ze een beroep op Egypte, Turkije, China en India voor groenten en op Argentinië en Chili voor fruit, zoals appelen, peren en druiven."

Mohammedli hoopt dat de waarde van de lokale munt in de eerste drie maanden van 2015 zal stijgen. De contacten die hij en andere importeurs maken buiten Europa zal ook meer mogelijkheden bieden zodra de markt voor Europese handel weer open gaat. Mohammedli gelooft dat hoe langer de importstop zal duren, hoe moeilijker het zal zijn voor Europese exporteurs om hun producten te verkopen in Rusland als het verbod wordt opgeheven.

"De Russen zijn bezig met het maken van contracten in roebels. Zodra de valuta is verbeterd, zal het voor de Russische importeurs makkelijker worden," zei Mohammedli. "Zowel de Europeanen als de Russen verliezen. Er zullen een aantal bedrijven zijn die failliet gaan, maar sommige zullen het overleven. "

Voor meer informatie:
Mohammed Mohammedli (General Manager)
AKHMED FRUIT COMPANY
tel. +7 921 941 22 31
+7 999 025 25 99
skype: mohammedli-1
mohammed.afc@gmail.com

Publicatiedatum: