Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
export, import, groothandel, kleinhandel: iedereen merkt het

Vakantie drukt Belgische AGF-handel

Tholen - Het is rustig in de Belgische AGF-handel. De vakantieperiode drukt zoals elk jaar weer op de afzet. Handelaren uit diverse hoeken van het land zien de komende weken weinig verandering in de rustige vraag. Door het warmere weer lijkt alleen aan de kust de vraag naar groenten en fruit aan te trekken. Volgens Gert Turelinckx van Groothandel Broeckaert uit Antwerpen is het momenteel erg stil. "Het is de vakantieperiode, en dan is het altijd wat rustiger. Ook veel restaurants sluiten dan enkele weken hun deuren. Het is de algemene tendens deze periode. Je hoort het overal, ook bij collega's en leveranciers staat het momenteel op een lager pitje."

Export
Op exportgebied is ook te merken dat mensen op vakantie zijn. Mariette Hansen van exportbedrijf Gemex uit Herk-de-Stad meldt dat het normaal is voor de tijd van het jaar. Gemex verzorgt ook het vervoer van de producten. "Enkele maanden geleden hebben we nieuwe camions aangeschaft, dus we kunnen de klanten goed blijven bedienen."

Kleinhandel/groothandel

Ook bij de kleinhandel blijft de deur gewoon open in de zomer. Huis Vanassche uit Izegem staat in West-Vlaanderen bekend als winkel en groothandel. Eigenaar Rik Vandenabeele geeft aan dat vanaf deze week de omzet begon te minderen. "En volgende week zal het in dezelfde trend doorlopen. Er zijn geen speciale producten die nu goed lopen. Alles is moeilijker."

Import
Ook in het importcentrum in Brussel is het rustig volgens commissionair Bertus Kroon. "Er gebeurt momenteel weinig spannends. Veel productprijzen liggen op een laag niveau."

Miniwitloof

Bij producten die zich onderscheiden ziet het er niet veel anders uit, al heeft dat niet alleen met de zomer te maken. "De miniwitloof staat net als het gangbare witloof al een tijd onder druk", vertelt Bart Bruyninckx. "We voelen dit zeker in de afzet. Het blijft wat stroever verlopen."