Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Postzegel met smaak, biologische poep en een mini-troskomkommer

Koppert-Cress is aan de slag met een postzegel met smaak, Bill Gates was vanochtend in Ottersum, je kunt je biologische poep verzamelen voor biologische telers en vanmiddag snack je een mini-troskomkommer. De opvallendste 1-aprilgrappen uit de sector op een rijtje.




Postzegel
De Postzegelvereniging Monster heeft een postzegel gemaakt met een cressprint. Dat inspireerde Rob Baan weer om daarop een smakelijke likzijde te maken, met cress-smaak. Westlanders en filatelisten waren vanochtend vroeg van harte welkom op de proef op de som te nemen. "Het is een zeer kleine oplage dus, wie het eerst komt, wie het eerst maalt."

Bill Gates in Ottersum
Niet iedereen kon vanochtend bij Koppert Cress staan, want er zijn vandaag toevalligerwijs meer bijzondere evenementen in de sector. Zo bezoekt Bill Gates de agrofoodsector in Zuid-Oost Nederland. Ter ere van het 20-jarig bestaan van Imagro komt hij vertellen over Foundation, zijn stichting die streeft naar verbetering van de gezondheidszorg en het terugdringen van extreme armoede. Geïnteresseerden moesten vanochtend vroeg in Ottersum zijn.

Speciale introductie
Rainbow komt vandaag met een bijzondere introductie: mini cucumbers on the vine. 3 kilo per box, 220 boxen per pallet. Prijzen op aanvraag. Wie meer informatie over de troskomkommer wil, kan terecht bij Rainbow.




Novavert
Stadskassen en tuinbouw zorgen voor uitdagingen voor het Duitse bedrijf Novavert - want hoe krijg je kassen op die lastige plaatsen? Daarom investeert het bedrijf in extra kleine schermmaterialen en minischaren om de mini-kassen te realiseren. Extra bijzonder: de kas kan met inhoud en al gegeten worden.

Poepen voor Bionext
Biologische telers experimenteren met humane ontlasting als bron voor bemesting. Dat klinkt nog niet eens zo onlogisch, maar de Bionext-telers stellen wel bijzondere eisen aan de poep. "Omdat mest voor biologische telers van biologische oorsprong moet zijn, dienen deelnemende consumenten minimaal 50% biologisch te eten. Of hun ontlasting voldoet aan de eisen, wordt getest in een laboratorium." Wie ook wil poepen voor Bionext, kon zich aanmelden en vandaag een vragenlijst verwachten.


Publicatiedatum: