Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
op de markt in Noord-Amerika, interesse ook uit o.a. Europa

Houdbaarheid mini-komkommers verlengd met verpakking

Door de toegenomen consumptie van salades en gezonde snacks blijven mini-komkommers aan populariteit winnen. Het Amerikaanse Hazel Technologies ziet daarom de kans om kwaliteitsbewuste telers en retailers te voorzien van een verpakking die de groenten langer vers houden. Het doet dat met een uitbreiding van zijn Breatheway-productlijn. "We gebruiken onze gepatenteerde Breatheway Temperature Switch Technology® membraan al jaren voor zachtfruit. Eind 2023 begonnen we het ook toe te passen op mini-komkommers en we zien enkele verbazingwekkende resultaten", zegt Teresa Scattini.

De Breatheway verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer zijn ontworpen om de ademhalingssnelheid van de groenten en fruit te reguleren en zo een gunstige atmosfeer te creëren die het product beschermt en de kwaliteit op peil houdt. Het membraan beschermt ook tegen schadelijke CO2-pieken die kunnen optreden tijdens het transport, vooral door onderbrekingen in de koudeketen.

"Onze toepassingen verminderen de risico's tijdens het transport en verlengen de houdbaarheid, tot bij de consument thuis", merkt Scattini op. De oplossingen van Breatheway voor komkommers omvatten een kist voor bulkverzending en een pouch met een Breatheway-membraan voor de retail. Mini-komkommers zijn een product van hoge waarde, maar ze zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen en ze hebben een hoge ademhalingssnelheid en dus een relatief korte houdbaarheid. "Al deze eigenschappen maken ze een perfecte match voor een product als Breatheway", voegt Scattini toe.

Details over de technologie
De Breatheway-membranen van Hazel zorgen ervoor dat de O2- en CO2-niveaus binnen een optimaal bereik van gasconcentratie blijven. Op die manier behouden de groenten een consistente, natuurlijke ademhalingssnelheid, ook bij onvoorziene gebeurtenissen tijdens het transport. Wanneer het O2- of CO2-niveau de optimale interne gasconcentratie overschrijdt, ademt Breatheway overtollige CO2 uit en inhaleert het de hoeveelheid O2 die nodig is om het product vers te houden. "Dit alles voorkomt bederf tijdens transport en in het schap."

Wereldwijde interesse
De lijn van Breatheway verpakkingen is ontworpen voor specifieke gewassen en voldoet aan de unieke gevoeligheden. In het geval van mini-komkommers zorgt de pouch met BreatheWay membranen in combinatie met gespecialiseerde folie en nieuwe anticondensatietechnologie ervoor dat de atmosfeer in de hersluitbare zak wordt gereguleerd naarmate het product ouder wordt. Ook zware condensatie binnen de verpakking wordt beperkt.

Deze nieuwe mini-komkommerverpakking is momenteel op de markt in Noord-Amerika. Het bedrijf ziet ook interesse in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Behalve voor komkommers en zachtfruit wordt de technologie toegepast voor onder meer kersen, granaatappelen, meloenen en mango's.

Voor meer informatie:
Kevin McCarthy
Hazel Technologies
Tel: +1 847-331-0651 (VS)
[email protected]
www.hazeltechnologies.com/products/hazel-breatheway

Publicatiedatum: