Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in VS en Europa beschikbaar

"Veel opwinding bij lancering nieuwe Bombs-variëteit"

Bij Mastronardi Produce worden jaarlijks ongeveer 4.000 tot 5.000 kastomatenrassen beoordeeld en met een beetje geluk leidt dit tot het op de markt brengen van één variëteit. "Van de rassen die we beoordelen, proeven we er minstens 1.000. Tussen de 400 en 500 worden dan op proef gezet in onze onderzoekscentra", zegt Dean Taylor, vicevoorzitter Business Development bij Mastronardi Produce.

Deze rassen voldoen aan meerdere criteria, waarbij smaak op de eerste plaats komt. Daarna kijkt het team naar het minimale vruchtgewicht, het minimale Brix-niveau en de minimale productiviteit. Het grootste onderzoekscentrum van het bedrijf, het FRED Exploratory, bevindt zich in Coldwater, Michigan. FRED staat voor Flavor, Research, Education and Discovery. Daarnaast worden satellietcentra over de hele wereld gebruikt om variëteiten te testen onder zoveel mogelijk verschillende omstandigheden. In totaal is ruim 90.000 m² aan proefruimte gewijd aan onderzoek en ontwikkeling.


FRED Exploratory

Hoge lat voor specialties
Op de CPMA Vancouver van deze week zal het bedrijf een nieuw ras presenteren dat wordt beschouwd als een SUNSET®-specialty. Het is de zesde smaak van de Bombs®-lijn en heet Bahama Bombs™. "Voor de rassen in de Bombs-lijn leggen we de lat nog hoger", deelt Taylor mee. "Smaak komt op de eerste plaats, het moet buitengewoon zijn."

Het tweede criterium om te kwalificeren voor een specialty is de visuele aantrekkingskracht. "Het ras moet in een tros groeien, uniform zijn in maat en kleur, en visueel opvallend zijn." Toen de Bombs-lijn tien jaar geleden werd gelanceerd met het Flavor Bombs®-ras, kreeg het snel een fanbase onder consumenten en retailers. "Consumenten vertrouwen dit merk en het heeft een cultachtige aanhang. Er is altijd veel opwinding wanneer we een nieuw Bombs-ras lanceren."

Dat is precies wat er gebeurde met Sugar Bombs® – het tweede product van de lijn – en wat Taylor verwacht dat ook met Bahama Bombs zal gebeuren. "We wisten dat we een winnaar in huis hadden toen dit ras aan ons werd gepresenteerd. Het blijkt een zustervariëteit van Sugar Bombs® te zijn en heeft alles wat we leuk vinden aan Sugar Bombs, maar dan met tonen van citrus en een heldere sprankeling", merkt Taylor op.

Bahama Bombs is een levendige oranje cherrypruimtrostomaat, terwijl Sugar Bomb een rode cherrypruimtomaat is. "Vanwege zijn ongelooflijke aroma, verfrissende smaak, uniforme presentatie en hoge Brix-waarde, weet ik dat Bahama Bombs een zeer succesvol ras zal zijn." Zowel Sugar Bombs als Bahama Bombs zijn afkomstig van hetzelfde veredelingsbedrijf, een gewaardeerde partner. De andere variëteiten van de Bombs-lijn – Honey Bombs™, Lolli Bombs®, en Umami Bombs™ – werden elk door een andere veredelaar ontwikkeld.

Drie jaar om het ras te perfectioneren
Bahama Bombs werden drie jaar geleden ontdekt en Mastronardi Produce heeft de voorbije drie jaar besteed aan het perfectioneren van het ras. "Toen de veredelaar ons het ras gaf, was het in de beginfase van ontwikkeling en bijna perfect. Na drie jaar naar de perfecte teeltstrategie gezocht te hebben in onze proefcentra, is het ons meer dan gelukt", zegt Taylor trots. Het ras werd in vier verschillende landen getest, waaronder Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Nederland. "Echter, de beste manier om de ultieme smaak uit dit ultra-premiumras te halen, is door ze in de VS te telen waar we veel hightech glazen kassen hebben. Daar presteert het ras het best."

Beschikbaar in de VS en Europa
Een beperkte voorraad van Bahama Bombs is beschikbaar bij geselecteerde retailers en ook bij foodservice providers in de VS, een markt waar consumenten bereid zijn te betalen voor smaak. "We hebben zoveel vertrouwen in deze lijn opgebouwd dat consumenten niet kunnen wachten om de nieuwste toevoeging te proeven. Het is ook een niche-item voor high-end restaurants." Buiten de VS is de Bombs-lijn ook beschikbaar in Europa via de divisie van Mastronardi in Nederland. "We telen al twaalf jaar verschillende tomatenvariëteiten in Nederland, Tunesië en Spanje." Van daaruit worden de tomaten door heel Europa gedistribueerd.

Voor meer informatie:
Mastronardi / Sunset
Tel.: +1 519 326-1491 (Canada)
[email protected]
www.sunsetgrown.com

Publicatiedatum: