Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding verkoop Frans concept microgroenten

Inouï zet haar ontwikkeling voort. De microgroenten van dit merk worden nu in alle Franse Metro-verkooppunten verdeeld. Na introductie in mei 2023 in een winkel in Pays de la Loire is de nieuwe reeks van Bioplants nu toegankelijk voor alle chef-koks in Frankrijk.


De microgreens van Inouï worden zonder gewasbeschermingsmiddelen of chemische meststoffen geteeld op een teeltlocatie nabij Angers die beschikt over het HVE milieu-certificaat

Van 5 naar 99 winkels
Het assortiment, bestemd voor professionals in de horeca en de foodservice en tot voor kort beschikbaar in 5 winkels van Metro, ligt nu in alle 99 verkooppunten van deze groothandelaar. Deze ontwikkeling werd mogelijk gemaakt door een sterk groeiende vraag naar microgreens. "In de horeca stijgt de vraag naar microgroenten en er bestaat nog geen Franse teler met nationale reikwijdte. Chef-koks zijn evenwel steeds op zoek naar nieuwigheden om hun menukaart aan te kunnen passen aan de seizoenen", aldus Angel Rodriguez, directeur van Bioplants.

"Een educatief concept om de restanthouder te begeleiden in zijn keuze"
Om microgroenten met behoud van kwaliteit te kunnen aanbieden, heeft het bedrijf een ecologisch verantwoorde, praktische en recyclebare verpakking ontwikkeld dat een composteerbare tray bevat. "De microgroenten in een tray met potgrond bieden tot op het bord versheid door een optimale en eenvoudige bewaring."


De 10 microgroenten van Inouï: Oost-Indische kers, mosterd, radijs en rucola in het "krachtige" segment, bernagie, erwt, afrikaantje en zonnebloem in het "verrassende" segment en basilicum en koriander in het "subtiele" segment

En om de chef-koks te begeleiden bij de best mogelijke combinaties, wordt op elke verpakking de naam van de variëteit vermeld, alsook een beschrijving van het volledige aromatische palet, een onderverdeling naargelang gebruik (de "krachtige", "verrassende" en "subtiele" microgroenten), bewaaradvies en ideeën voor gerechten.

Voor meer informatie:
Bioplants
19 Chem. de l'Ebeaupin
49130 Les Ponts-de-Cé (Frankrijk)
Tel: +33 (0)2 41 44 52 72
bioplants.fr

Publicatiedatum: