Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorgesneden radicchio in Duitse en Nederlandse retail

"Na de lancering van voorgesneden radicchio in februari op de Fruit Logistica heeft het product niet alleen in de Italiaanse, maar ook in de buitenlandse retail uitstekende feedback gekregen. Duitsland staat bovenaan, maar ook Nederlandse importeurs en de Noord-Europese markt in het algemeen zijn enthousiast", zegt Cristiana Furiani van Geofur over de eerste drie maanden van de afzet van de Radicchio d'Autore.

Deel van het personeel van Geofur bij de presentatie van voorgesneden radicchio in Berlijn

"Ons product is zeker niet bedoeld om te concurreren met gerenommeerde verwerkingsbedrijven, maar als aanvulling op onze keten, die loopt van zaadje tot bord. We zijn specialisten in radicchio en wilden dit ook aantonen met een kant-en-klaar product. En de feedback is positief."

De Radicchio d'Autore-lijn pronkt met een flowpackverpakking van 150 gram die de kwaliteit van de radicchio in de verf zet. "De verpakkingen bevatten enkel de beste rassen en de beste delen van de groente."

De afzet gaat door tot en met mei en wordt hervat in de herfst. "Deze eerste maanden waren een soort test met het oog op 2024/25. De retail heeft deze innovatie alvast goed ontvangen."

Toch stipt Furiani ook enkele uitdagingen aan: "Helaas zijn er hoge kosten en is er dit seizoen meer afval dan gebruikelijk in de verwerkingsfase. Door de hoge temperaturen in de herfst is de oogst minder omvangrijk. En op het moment van de aanplant voor de nieuwe teeltcyclus regende het, wat de toegang tot de velden bemoeilijkte. Ik zou het jaar dus als gecompliceerd omschrijven en het is niet gemakkelijk om uit de kosten te komen."

Geofur zal aanwezig zijn op de Macfrut op de stand van La Grande Bellezza Italiana. "In Rimini presenteren we ook een andere nieuwigheid", onthult Furiani. "Het gaat om een product op basis van de Radicchio di Verona met beschermde geografische aanduiding. Je kunt ons vinden in hal B2."

Voor meer informatie:
OP Geofur
Via Gallese, 17
37045 Legnago (VR) – Italië
Tel: +39 (0)442 641344
[email protected]
www.geofur.it

Publicatiedatum: