Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw microplasticvrij scherm- en krijtmiddel gepresenteerd aan loonwerkers

Houweling Horticulture in Bleiswijk vormde het decor voor de productlancering van het microplasticvrije Bright Eco-Coating bij de spuit- en loonbedrijven. Op het programma stonden diverse presentaties van Marc Houweling (eigenaar en algemeen directeur) en Ronald de Vreede (product- en accountmanager), een rondleiding door het 140.000m2 grote bedrijf en afsluitend een borrel en BBQ.

In totaal waren 90% van de loonbedrijven was present om zich te laten informeren over de nieuwe vloeibare microplasticvrije coating. Die beschermt het gewas tegen te hoge temperaturen en blootstelling aan direct zonlicht.


Marc Houweling over duurzaamheid van Bright Eco Coating.

“Bright Eco-Coating is het enige scherm- en krijtmiddel dat 100% microplasticvrij, 100% biobased en 100% biologisch afbreekbaar is”, vertelde Ronald de Vreede. "De reactie van de loonwerkers was positief. Zij gaven aan nu een alternatief aan te kunnen bieden aan hun klanten die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden en zich willen positioneren in de markt met een duurzamer product."

Bright Eco-Coating is zonder chemische reinigingsmiddelen te verwijderen van het kasdek. Enerzijds slijt het product door weer en wind van de kas. Na een periode van 90 tot 120 dagen is het product volledig afgesleten. Borstelen is de tweede milieuvriendelijke manier van verwijderen.

Marc Houweling vertelde de aanwezige loonwerkers over het ontstaan van het bedrijf. Het was zijn opa, Cor Houweling, die in 1925 het krijt heeft ontwikkeld. Met dit krijt veroverde hij in de jaren erna de Nederlandse markt. Door de jaren heen is het assortiment uitgebreid met diverse producten die bescherming bieden in de breedste zin van het woord: bescherming voor mens, plant en dier. Ook duurzaamheid en verantwoord ondernemen zijn belangrijk. Dit was ook één van de drijfveren voor de ontwikkeling van het microplasticvrije Bright Eco-Coating.


Ronald de Vreede vertelt over microplasticvrij Bright Eco Coating.

Rondleiding bij Houweling Horticulture.


Rondleiding bij Houweling Horticulture.

Voor meer informatie
Houweling Horticulture
Klappolder 104
2665 LP Bleiswijk
T: 06 5137 3795
info@houweling.nl
https://houweling.com/nl/

Publicatiedatum: