Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KWS en StartLife gaan samen voor innovatie in veredeling

Veredelingsbedrijf KWS bundelt de krachten met StartLife, een Europese versneller voor agrifoodtech-startups. Dit om de innovatieaanpak te bevorderen en samen te werken met startups. Samen willen KWS en StartLife ondernemers helpen hun bedrijf te laten groeien en samen agrifoodsystemen te ontwikkelen. De landbouwsector staat voor veel uitdagingen, variërend van klimaatverandering en een toenemende vraag naar voedsel tot politieke eisen.

KWS en StartLife geloven dat innovatie op het gebied van plantenveredeling belangrijk is voor het oplossen van landbouwuitdagingen die over de hele wereld gevoeld worden.



Open innovatiepoort
Om de vooruitgang te versnellen, hanteert KWS een open innovatiebenadering en zoekt proactief naar samenwerking met startups die (potentiele) doorbraaktechnologieën aanbieden. KWS werkt al actief samen met vroege en latere startups op verschillende manieren, waaronder gezamenlijke proof of concept-projecten, strategische samenwerkingen, licentieovereenkomsten, joint ventures en minderheidsdeelnemingen. Het partnerschap biedt KWS een toegangspoort tot StartLife's agrifoodtech-startupgemeenschap.

"Door dit partnerschap willen we betere toegang krijgen tot zeer relevante startups, in contact komen met de baanbrekende innovatie binnen het StartLife ecosysteem en meer bekendheid geven aan onze open innovatie aanpak. Het hoofdkantoor van KWS groentebedrijf is gevestigd op Wageningen Campus en opereert vanuit hetzelfde gebouw als StartLife. Daarom is het een logische volgende stap om ook deel te nemen aan de venture scouting activiteiten van StartLife om onze deuren te openen voor startups," legt Alexander Wiegelmann, Head of New Business Ventures bij KWS, uit.

Oproep voor technologie en bedrijfsontwikkeling
StartLife is van mening dat KWS door zijn systematische beoordelingsprocessen goed gepositioneerd is om startup-kansen te realiseren. Boven kan het startups voorzien van constructieve feedback en begeleiding om het juiste product geschikt voor de markt te maken.

"We zijn verheugd om te zien dat KWS al toewijding toont in het ondersteunen van en werken met startups. Ze hebben veel te bieden aan onze startups, waaronder faciliteiten voor veldproeven, laboratoria, technologische uitdagingen en de mogelijkheid om diensten direct aan te bieden aan een breed klantenbestand van KWS via het digitale platform, myKWS." zegt Annelies Schenk, Manager Innovation & Partnerships bij StartLife. "Samen kunnen we de groei van startups echt versnellen en positieve impact creëren."

StartLife zal KWS ondersteunen door hen te koppelen aan startups die werken aan technologieën voor product- en bedrijfsontwikkeling. Productontwikkeling omvat genetisch onderzoek, veredelingstechnologieën, opkomende gewassen, productietechnologieën, zaadtechnologieën en behandelingen tot automatisering en digitale diensten. Bedrijfsontwikkeling met betrekking tot startups varieert van strategische samenwerkingen tot nieuwe zakelijke kansen en nieuwe marktplaatsen.

"We nodigen startups die geïnteresseerd zijn in een samenwerking met KWS van harte uit om contact op te nemen met StartLife voor een kennismaking", besluit Schenk.

Voor meer informatie:
StartLife
Bronland 10-D
6708 WH Wageningen
Tel: +31 6 14614532
[email protected]
www.start-life.nl

Publicatiedatum: