Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open Field- en Hydroponic Demo Rijk Zwaan in september en oktober

In september en oktober organiseert Rijk Zwaan weer de Open Field- en Hydroponic Demo, met het thema Freshly Forward. Een van de blikvangers volgens het veredelingsbedrijf is een nieuw prei-assortiment": een compleet assortiment van winter tot nazomer en afgestemd op verschillende regio's.

Ook brengt Rijk Zwaan tijdens de demo het ‘Defense’ label onder de aandacht. Defense rassen hebben belangrijke resistenties. In bloemkool tegen knolvoet en tegen Fusarium in sla. Daarnaast is er de introductie van nieuwe babyleaf rassen - van babyspinazie, veldsla, rucola tot snijbiet - inclusief Nemesis RZ, het nieuwe rucolaras met een rode nerf. Ook staat er tijdens deze demo een Teenleaf High density proef - inclusief andijvie conceptrassen voor machinale oogst.

Biologisch assortiment
Er staan tevens een aantal innovaties en concepten op het veld die geschikt zijn voor de biologische teelt. "Denk aan interessante bleek- en knolselderijrassen en nieuwe brassica’s. We tonen graag weer mooie nieuwe slarassen met de bekende Knox™ eigenschap maar ook de mini-cos rassen zijn de moeite waard om te bekijken. De rassen voor biologische teelt zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo."

Hydroponic demo
De hydroponic demo in Dinteloord opent de deuren voor partners uit de versindustrie. Aan de telerskant belicht Rijk Zwaan hoge dichtheidsteelt voor het machinaal oogsten van losse blaadjes. "We laten tevens onze nieuwste rassen uit het Crystalsla- en sandwichassortiment zien. Met investeerders en kassenbouwers kunnen we in onze nieuwe demoruimte over verschillende teeltsystemen, belichting en glasselectie voor kasprojecten sparren." De Hydroponic demo loopt van 18 september t/m 29 september.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
[email protected]
www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: