Bezoekers Seed meets Technology 'ready to buy'

Tholen - De driedaagse internationale zaadtechniekbeurs Seed meets Technology trok ook deze negende editie weer een internationaal en vakbekwaam publiek naar het tot beurscomplex omgetoverde kassencomplex van Vertify in Zwaagdijk. Alle ruimte die er is, was goed benut. Er moest zelfs 'nee' gezegd worden, omdat de beursvloer aan het begin van de zomer helemaal volgeboekt was met zowel stands als handelstafels.

Wie de beurs al jaren bezoekt, komt inmiddels bekende gezichten en bedrijven tegen. Toch slaagt de beursorganisatie er ook nog steeds in nieuwe bedrijven naar Zwaagdijk te trekken. Voor een handjevol standhouders was het hun eerste keer als standhouder op de beurs. Opvallend is de toename van het aantal Italiaanse bedrijven, terwijl ook Turkse partijen voor het eerst intekenden.

UV-C
Het leverde net als andere jaren weer een divers aanbod aan machines voor het tellen, wegen, verpakken, coaten, primen of desinfecteren van zaden op. Op het gebied van desinfecteren viel een machine voor het UV-C-desinfecteren van zaden op. De techniek van UV-C-desinfectie is al jaren bekend voor onder meer water en lucht, maar zaden desinfecteren met UV-C, dat gebeurt nog niet zoveel. Het Duitse Dinies Technologies doet het wel, samen met Idépack als partner voor de Benelux.

Ook op het gebied van logistiek waren er ontwikkelingen. Het Zuid-Afrikaanse (!) Alpal bracht een systeem naar de beurs waarmee big bags zes hoog gestapeld kunnen worden. Nieuw was dat het product zo doorontwikkeld is, dat de plastic pallet helemaal vlak is gemaakt, zodat optimaal schoon gemaakt kan worden. Hygiëne is, meer dan ooit, iets waarnaar veredelingsbedrijven kijken.

Maatwerkinnovaties
Vorig jaar bleek op de beurs al dat energie, anders dan in de teeltkant van de sector, niet echt een halszaak is. Toch voeren bedrijven hier wel verbeteringen in door. Warmtepompen vinden hun intrede bij zaaddroogsystemen en klimaatkasten, waarbij water zoveel mogelijk de rol van (net als gewasbeschermingsmiddelen) steeds meer beperkt beschikbare koudemiddelen inneemt. Handig op dat gebied kan ook een Franse innovatie zijn, waarmee jarenlang zaden opgeslagen kunnen worden zonder dat koeling nodig is. Aan de handelstafel van Tamia Pack was dit, alleen op woensdag, te zien.

Minder opvallend, maar zeker ook aanwezig, waren innovaties achter de 'motorkap' van machines én maatwerkinnovaties. Tijdens een hapje en een drankje van de goed verzorgde (en voor beursbezoekers gratis!) catering bleek dat namens veredelingsbedrijven teams met technische mannen ook hier speciaal naar op zoek waren.

Seed meets Technology bleek opnieuw bij uitstek de beurs om in een ochtend of middag weer helemaal bijgepraat te worden door leveranciers of toekomstige leveranciers over de nieuwste ontwikkelingen. En ondertussen kon, dankzij het mooie najaarsweer, makkelijk ook even een rondje gelopen worden op de demovelden rondom de locatie van gastheer Vertify. De beurs samen met de demo's in week 39 is voor steeds meer mensen inmiddels een vaste combinatie geworden. Seed meets Technology sluit 28 september om 17.00 uur de deuren.

Bekijk hier de hele fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.