"Resistance Makes The Difference"

De 19e Enza Zaden groenteteeltvelddag in het teken van resistentie

Bij temperaturen die opliepen tot 21 graden Celsius bezochten tussen de 400 en 500 bezoekers op 14 september de 19e groenteteelt-velddag van Enza Zaden in het Duitse Dannstadt-Schauernheim. Het evenement maakte deel uit van de 'Discovery Field Days' van het bedrijf, die begin september van start gingen in Allonnes, Frankrijk en eind september worden afgesloten met een meerdaags evenement in het Nederlandse Twisk. Enza Zaden vierde dit jaar haar 85-jarig jubileum.

Klik hier voor de fotoreportage.

In lijn met het motto van dit jaar "Resistance Makes The Difference" werden 250 gewassen gepresenteerd, waaronder nieuwe rassen in ijsbergsla, veldsla, rucola, pompoenen, koolrabi, etc., elk met grote resistentiepakketten om ziekten zoals Bremia of ToBRFV te voorkomen. Er was een levendige uitwisseling tussen exposanten, (vak)bezoekers en pers.

Daarnaast werd de oogstmachine van Hortech in actie getoond en konden diverse exposanten hun producten presenteren, waaronder Vitalis, de biologische dochteronderneming van Enza Zaden. De pers kreeg ook uitleg over zaadvermeerdering en de beschermde teelt.

Voor meer informatie:
Enza Zaden Deutschland GmbH & Co. KG
An der Schifferstadter Straße
67125 Dannstadt-Schauernheim, Duitsland
info@enzazaden.de
https://www.enzazaden.com/de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.