Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Dit product kan meer dan wij nu nog weten”

Tuinder en chemicus innoveren met nieuwe én bestaande producten

Tholen - In de wereld van de tuinbouw is het reinigen van kassen en apparatuur een uitdagende taak die veeleisend is. Telers streven naar grondige reiniging zonder het gebruik van borstels, bij voorkeur met koud water en minimale inzet van schadelijke chemische producten om het milieu te ontzien. Het reinigingsproces van AR-gecoat glas moet snel zijn, geen strepen achterlaten en mag ook geen schade veroorzaken om lichtverlies te voorkomen.

In deze context komen Dennis Grootscholte, een ervaren teler, en Gerard Schepers, een deskundige chemicus, naar voren als drijvende krachten achter Cleantechnics, een bedrijf dat innovatieve oplossingen biedt voor de tuinbouwsector.

Het begin van Cleantechnics
De oorsprong van Cleantechnics gaat terug naar 2013. Toen is het eigenlijke zaadje geplant. Gerard was destijds leverancier van 4Evergreen, het paprikateeltbedrijf van Dennis en zijn familie, voor de zilver gestabiliseerde waterstofperoxide. Dat product kwam in die tijd op als veelbelovend desinfectiemiddel voor watersystemen in de tuinbouw.

De introductie van AR Clean in 2018 was waar het echt begon voor Cleantechnics. Het product ontstond als reactie op de behoeften van telers, waarbij de nadruk lag op het reinigen van AR-glas zonder schade toe te brengen. Gerard bood diverse opties aan om dit probleem aan te pakken. De uiteindelijke keuze was AR Clean, dat met succes op de markt werd gebracht via het bedrijf van Dennis en Gerard.


Aanbrengen FoamOrg in kas 4Evergreen

In de afgelopen jaren heeft Cleantechnics zich ontwikkeld en heeft het een breed scala aan oplossingen ontwikkeld, waaronder het populaire Oxiline-50, dat zilver als een cruciaal ingrediënt bevat. Gerard benadrukt het belang van de juiste dosis zilver in waterstofperoxide om de vorming voor een optimaal effect in watersystemen.

FoamOrg: antwoord op nieuwe uitdagingen
Dennis en Gerard hebben een scherp oog voor uitdagingen in de tuinbouw en werken nauw samen met telers om oplossingen te vinden. FoamOrg is een ander product dat voortkwam uit deze samenwerking. Dit reinigingsmiddel, ontstaan uit informele gesprekken en brainstormsessies, speelt in op de groeiende behoefte van telers om snel en grondig te reinigen, vooral met het oog op toenemende virusdruk. “FoamOrg heeft bewezen een effectieve en efficiënte oplossing te zijn.”

Het product kan meer ‘dan wij nu nog weten’, benadrukt Gerard. Algenvervuiling van stegdoppelplaten verwijderen bijvoorbeeld. Veel telers gebruiken de platen, met een hoge isolatiewaarde en daardoor interessant in tijden van energiecrisis. Onder meer 4Evergreen had met algenvervuiling op de platen te maken. FoamOrg is ingezet om de platen te reinigen. Met succes. De leverancier van de platen heeft het al ook getest en goed bevonden, net als inmiddels ook een leverancier van schermdoek en kasgoten.


Reinigen stegdoppelplaten met FoamOrg, rechts het resultaat. De algenvervuiling is verdwenen.

Demonstraties en samenwerking
De bekendheid van Cleantechnics groeit voornamelijk door mond-tot-mondreclame en enthousiaste aanbevelingen. Het bedrijf verkoopt zijn producten niet rechtstreeks via een website, maar legt de nadruk op demonstraties en persoonlijke interactie. Telers krijgen vaak de kans om de producten zelf te testen, wat leidt tot waardevolle feedback en verbeteringen.

“Hij is weer als nieuw”, zegt een teler in een filmpje over een kar die weer blinkend schoon is. “Maar ja, we hebben ook een krachtigere hogedrukspuit”, voegt de teler er lachend aan toe. “Ik wil niet alle credits aan Gerard geven.”

Met FoamOrg kunnen telers nu goed en snel reinigen. “Eén persoon is nu één uur bezig met het reinigen van dertig karren. Dat ging eerst veel langzamer.” De interactie met telers en het oplossen van hun specifieke uitdagingen zijn essentiële aspecten van Cleantechnics' benadering.


Karren reinigen met FoamOrg

Toekomstige innovaties
Het bedrijf van Dennis en Gerard heeft zich ontwikkeld tot een speler met een uitgebreid assortiment producten die tegemoetkomen aan uiteenlopende uitdagingen in de tuinbouwsector. Van het reinigen van gecoat glas tot het aanpakken van vuil op kasmaterialen, het bedrijf blijft innoveren. Gerard en Dennis geloven sterk in voortdurende ontwikkeling en benadrukken dat spontane ideeën vaak ontstaan tijdens informele gesprekken. Ze hechten waarde aan de wisselwerking tussen uitdagingen en oplossingen die de basis vormen voor hun samenwerking.

Recent is een nieuw ontwikkeld product, GA-Clean, getest op AR-gecoat glas voor het verwijderen van een hardnekkige vervuiling door overlast van luizen in de teelt. De resultaten zijn bijzonder goed, ziet Gerard. “DLV heeft glasveiligheidstesten voor AR-gecoat glas met GA-Clean uitgevoerd. De resultaten waren positief. GA-Clean is niet alleen veilig, maar maakt ook goed schoon.”


Test GA-Clean op AR-gecoat glas

De samenwerking tussen een ervaren teler en een deskundige chemicus heeft geleid tot Cleantechnics, een bedrijf dat op maat gemaakte reinigings- en desinfectieoplossingen biedt voor de tuinbouwsector. Hun producten, waaronder het populaire Oxiline-50 en het schuimproduct FoamOrg, zijn het resultaat van nauwe interactie met telers en de inzet om voortdurend nieuwe uitdagingen aan te gaan. Cleantechnics blijft groeien en innoveren, gedreven door een passie voor het vinden van effectieve en efficiënte oplossingen voor de evoluerende behoeften van de tuinbouwindustrie.


Oxiline-50, FoamCalc en FoamOrg

Voor meer informatie:
Cleantechnics
[email protected]
www.cleantechnics.nl