Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eindelijk is de rust weer een beetje terug in de sector..."

Henk Verbakel kijkt in een column uit Havecontact terug op een periode waar erg veel gebeurd is en waar men internationaal ook veel last van heeft ondervonden. Na alle belemmeringen van corona was men blij dat men weer normaal het werk kon doen. Op het moment dat de energiekosten behoorlijk begonnen op te lopen werd het toch wel spannend. Na een periode waarin men moeilijk materialen kon krijgen, kwam men nu voor de uitdaging dat alles wat op energie wordt gedreven wel wat duurder begon te worden. Begin 2022 kwam daar ook nog een invasie in Oekraïne overheen en dat maakte alles duur, slecht beschikbaar en ook onzeker.

Dit heeft bij Havecon best wat invloed gehad op het teruglopen van orders, aangezien de onzekerheid toenam, kosten bleven stijgen en levertijden, die niet korter werden. Ook bij de klanten van Havecon op verschillende continenten is er op veel vlakken best wat onzekerheid geweest. De investeringskosten lopen op, de operationele kosten zijn hoog en onzeker en die rentes werken dan ook niet echt mee om te motiveren.


Henk Verbakel

Om rust in de markt terug te krijgen, heeft men tijd nodig en deze tijd heeft de sector gelukkig achter zich. Op dit moment is te zien dat de projecten weer opstarten, de kosten weer iets stabieler zijn geworden en de rekenmodellen weer een positief beeld geven. Dus na een wat rustigere periode ziet Havecon alles weer positief vormen en worden alle afdelingen binnen het bedrijf weer goed gevuld. Niet alleen goed om de balans weer wat gezonder te krijgen, maar ook positief voor de sfeer tussen collega’s, aannemers en de leveranciers.

Ook is de stap met Atrium Agri nog steeds een goede zet geweest. Het harmoniseren van bedrijven, welke wel allen hun eigen regie voeren, is een noodzaak geworden in de sector om het gehele pakket onder eigen zeggenschap uit te kunnen voeren. De groep moest zich even vormen, maar op dit moment één van de weinige welke door de ondernemers zelf wordt gedreven en dus zonder externe investeerders of partners aan boord. Havecon ziet dat ze een solide fundatie hebben gemaakt, welke net van de kant is en een goede toekomst tegemoet gaat. Er gaan zeker nog stappen gemaakt worden, welke de harmonisatie binnen het bedrijf nog completer gaan maken.

De sector waar men zich iedere dag in mag bewegen gaat nog veel stappen maken in de komende jaren. Havecon is blij dat ze hier een steentje aan bij kunnen dragen en blijft dit ook zeker op een positieve manier doen.

Voor meer informatie:
Havecon
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk
Tel.: +31 (0)10 266 32 70
[email protected]
www.havecon.com

Publicatiedatum: