Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Transformatie tuinbouw Armenië naar hightech

In juni 2023 organiseerden Richel Group en Agrotech Armenia het Yerevan Greenhouse Forum, een belangrijk evenement voor de tuinbouwsector in Armenië. De conferentie richtte zich op de toekomst van hightech kassen in het land en trok veel deelnemers, waaronder lokale en internationale telers, investeerders, vertegenwoordigers van financiële instellingen en overheidsinstanties. Dankzij de inspanningen van de deelnemers was de conferentie een groot succes, delen de organisatoren.

De conferentie bood een platform voor de uitwisseling van ideeën en toonde geavanceerde technologieën en innovaties, waarmee de glastuinbouwsector in Armenië getransformeerd kan worden.

Op de eerste dag van de conferentie waren er sprekers van bedrijven zoals Priva, Van Iperen, Rijk Zwaan, Svensson, Russel IPM, Lumiforte, Plastika Kritis, AgroSpace, Bioline Agrosciences en Greenhouse Engineering. De sprekers deelden kennis, inzichten en professionele expertise over de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in de glastuinbouwsector. Ze wisselden ideeën uit en lieten technologieën en innovaties zien, waarmee de sector in Armenië getransformeerd kan worden.



Op de tweede dag van de conferentie kregen deelnemers kregen de kans om kassen te bezoeken die waren voorzien van een aantal van de nieuwste technologieën. De eerste kas was Rockberry LLC, een hightech kas voor aardbeien van 11 hectare, uitgerust met hangende goten en een druppelirrigatie-systeem, een warmteopslagtank en een CO2-injectiesysteem, evenals fotoperiodieke belichting en een mistsysteem onder hoge druk. De deelnemers konden zelf zien hoe de technologieën worden gebruikt om de groei en opbrengst van aardbeien te optimaliseren.

De tweede kas die werd bezocht was Gevmik LLC, een rozenkas van 4 hectare, ook voorzien van de nieuwste technologieën, waaronder een druppelirrigatiesysteem, warmteopslagtank en CO2-injectiesysteem, mist- en schermsystemen onder hoge druk, enzovoort. De deelnemers waren onder de indruk van het niveau van verfijning en innovatie in de kas, waarmee de telers efficiënter rozen van hoge kwaliteit kunnen kweken.

De organisatoren hopen met het Yerevan Greenhouse Forum een nieuwe standaard te hebben gezet voor tuinbouwconferenties in Armenië. "Hopelijk zal dit nog meer innovatie en vooruitgang in de sector stimuleren."

Voor meer informatie:
Richel Group
Quartier de la gare
13810 Eygalieres, Frankrijk
Tel.: +33 (0)4 90 95 14 68
[email protected]
www.richel-group.com

Agrotech Armenia
https://agrotech.am/en/

Publicatiedatum: