Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie gaat alle uitgekochte boerderijen slopen?

Sinds 3 juli zijn de Lbv en Lbv-plus van start gegaan, waarbij boeren zich vrijwillig kunnen laten uitkopen. 3000 boeren komen daarbij in aanmerking voor de Lbv-plus. Nog eens zeker 8000 boeren voor de Lbv. Met zo veel potentiële stoppers voorziet Totaalsloopwerken grote capaciteitsproblemen bij de sloop.

Wouters Asbestinventarisatie, Bunt Asbestsanering, en Wouters Odiliapeel in dat bedrijf besloten om de krachten te bundelen en samen maximaal op te schalen. Zo willen zij de problematiek efficiënt op gaan pakken en de zorgen van de boer omtrent de sloop en eventuele asbestsanering volledig wegnemen.

Er worden echter problemen verwacht als het gaat om het slopen van de veehouderijen. Als er veel animo blijkt te zijn, moet er in een korte tijd veel gesloopt worden. Zeker regionaal worden dan problemen verwacht. De meeste piekbelasters bevinden zich in Gelderland, maar ook in Noord-Brabant en Limburg komen er veel boeren in aanmerking.

Subsidie
Om de stikstofuitstoot rondom gevoelige natuurgebieden terug te dringen zijn er twee uitkoopregelingen in het leven geroepen: Lbv en Lbv-plus. Sinds 3 juli kunnen veehouderijen zich hiervoor aanmelden. De circa 3000 veehouderijen met de grootste stikstofuitstoot in de buurt van gevoelige natuurgebieden, de zogenoemde piekbelasters, vallen onder de Lbv-plus. Nog eens zeker 8000 veehouderijen komen in aanmerking voor de ‘gewone’ Lbv.

De hoogte van de subsidie is vergelijkbaar bij beide regelingen, al hebben de deelnemers van de Lbv-plus recht op iets meer subsidie. Deze groep ontvangt, naast een hoger percentage van de vastgestelde waarde van dierenverblijven, ook een vergoeding van €45 per m2 voor de sloop en afvoer.

Voor meer informatie:
www.totaalsloopwerken.nl

Publicatiedatum: