Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Analysepakket voor vertical farming

Tijdens GreenTech 2023 introduceerde Eurofins het Vertical Farming Analyses pakket. Het pakket van analytische tools is ontworpen om de efficiëntie en productiviteit van verticale teeltsystemen te optimaliseren.

De wateranalyses in het Vertical Farming Analyses pakket geven inzicht in de kwaliteit en samenstelling van zowel het uitgangswater als de voedingsoplossing tijdens de teelt. Volgens Eurofins Horti stelt het juist instellen van de belangrijke parameters telers beter in staat om met deze analyses betere beslissingen te nemen over zuivering en bemesting.

Naast de uitgebreide set van wateranalyses is ook Plant Doctor en DNA Multiscan voor Vertical Farming geïntroduceerd, een systeem voor het bewaken van de gezondheid van het gewas. Het is ook mogelijk om de werking van ontsmetters te controleren. Door continu de toestand van de het water en de planten te controleren, kan de teler vroegtijdige tekenen van stress, ziekte of tekorten aan voedingsstoffen worden opgespoord. Het verslag van de analyse gaat gepaard met advies voor corrigerende maatregelen. Zo kunnen telers snel ingrijpen om potentiële schade te beperken en de algehele gezondheid en vitaliteit van hun gewassen waarborgen.

Voor meer informatie:
Eurofins Horti
088 876 1014
horti@eurofins.com
www.eurofins-agro.com/nl-nl/glastuinbouw

Publicatiedatum: