Volautomatische monitoring van slagewassen door drones in kassen

In het voorjaar van 2022 introduceerde Corvus Drones volledig geautomatiseerde kasdrones voor jonge plantenkwekers en veredelaars. Het bedienen van kasdrones is eenvoudig en kan vanuit het kantoor. Met docking stations voor automatisch opladen en het uploaden van gegevens wordt het proces van gegevensverzameling tot rapportage volledig geautomatiseerd.

"De nieuwe toepassing wordt ontwikkeld en getest op verschillende slatypes zoals botersla, Lollo Bionda en groene eikenbladsla. Andere variëteiten zullen snel volgen," zegt Frans-Peter Dechering, oprichter en CCO van Corvus Drones. "De toepassing bevat meerdere functies. Hydrocultuurgoten kunnen verkeerd uitgelijnd zijn en daardoor niet voldoende irrigatie krijgen. Dit resulteert in verwelkende planten en minder opbrengst. De drone detecteert de verkeerde uitlijning en de teler krijgt een waarschuwing om het betreffende kasgedeelte te controleren. Dit bespaart honderden uren handmatige inspectie per hectare per jaar."

Door groei en grootte te monitoren kan de opbrengst worden voorspeld en de teeltplanning worden aangepast. De software, ontwikkeld door Track32, de partner van Corvus Drones Computer Vision, doet beeldverwerking met drones en geeft een nauwkeurig cijfer over de bladoppervlakteontwikkeling en de werkelijke grootte tijdens de laatste teeltfase. Optioneel zijn gewichtsschatting en opbrengstvoorspelling. "Dit spoort aan tot samenwerking met de teler om de informatie rasspecifiek te maken gedurende het seizoen," zegt hij.

Frans wijst er ook op hoe cruciaal het is voor telers om plagen en ziekten op te sporen voordat er een uitbraak is. "De Corvus Drones, in combinatie met de slimme beeldanalysesoftware van Track32, zijn in staat om veel gewasproblemen en plantafwijkingen te detecteren," merkt hij op. "Afwijking van de bladkleur is een signaal van beginnende ziekten zoals meeldauw, botrytis of fysiologische afwijkingen door het kasklimaat. Ontbrekende planten, rupsen en sommige soorten bladluizen kunnen ook worden gedetecteerd."

De drone-gewasmonitoring en -detecties zijn naar verluidt volledig automatisch. "Optioneel is een integratie in het kasbeheer of de ERP-systemen. Met Drone as a Service (DaaS) kunnen telers zich richten op gewasbeheerinformatie. Corvus Drones is volledig verantwoordelijk voor het technisch onderhoud en updates."

Tijdens GreenTech Amsterdam is de Corvus Lettuce-toepassing gelanceerd zijn live-demo's gegeven.

Voor meer informatie:
Corvus Drones
Frans-Peter Dechering (oprichter/directeur)
Tel.: +31 624 431639
frans-peter@corvusdrones.com
www.corvusdrones.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.