Samenwerking Royal Brinkman en Molear verlengd

Royal Brinkman en Moleaer zetten hun nationale en internationale samenwerking voort om de kwaliteit van het irrigatiewater in tuinbouwkassen te verbeteren. Moleaer's gepatenteerde nanobellen technologie brengt zuurstof over in water met een hoge efficiëntie en de unieke eigenschappen van nanobellen bieden volgens de partijen extra voordelen voor telers.

Royal Brinkman en Moleaer werken al sinds 2017 in Europa nauw samen. De voortzetting van de samenwerking is deze week beklonken door de ondertekening van het contract tijdens de vakbeurs GreenTech Amsterdam. De samenwerkingsovereenkomst is voor 3 jaar verlengd.

Voordelen voor telers
Door de Moleaer techniek kan water meer doen, met minder. De gepatenteerde technologie van Moleaer biedt de hoogste zuurstofoverdracht in de beluchting- en gasinfusie-industrie, met een geteste efficiëntie van meer dan 85%. De technologie oververzadigt water zeer efficiënt met zuurstof, vormt natuurlijke oxidanten voor desinfectie, vermindert ziekteverwekkers, verbetert de gezondheid van planten en verhoogt het vermogen van water om door het substraat te dringen.

De negatieve lading en het omhulsel van gasdeeltjes vermindert de biofilm in het irrigatiesysteem. De lagere oppervlaktespanning van de nanobellen verhoogt het vermogen van water om door substraat en bodem te dringen.

Gevalideerde chemievrije techniek
De techniek van Moleaer is een kosteneffectieve, chemievrije oplossing die bewezen heeft de duurzame productie te verhogen en het gebruik van chemicaliën te verminderen. Moleaer’s technologie is gevalideerd door uitgebreid onderzoek en gerenommeerde universiteiten en onderzoeksinstituten, waaronder UCLA, Virginia Tech, University of Georgia en andere, evenals tuinbouw onderzoeksorganisaties zoals Delphy en NovaCropControl.

Praktijk ervaringen
De voordelen voor de teelt van tomaten, paprika's, aardbeien, maar ook sierteelt- en vele andere gewassen zijn groot. René Mondt, technical productspecialist Royal Brinkman: “Telers zien een snellere wortelontwikkeling en hogere worteldensiteit, maar ook een betere nutriënt-opname en lagere substraat-EC. De leidingen blijven schoner door de vermindering van biofilm, maar ook vervuilde waterbassins met algen- en vuilbelasting worden schoon, zonder de inzet van chemie.”

In 2022 zijn in Nederland al meer dan 40 Moleaer systemen voor alleen bassinreiniging geplaatst. De vorming van radicalen bij het injectieproces zorgt voor oxidatie, wat betekent dat het organisch materiaal in het water, zoals algen, wordt afgebroken.

Stimulatie mycorrhiza
De negatieve lading van de geïnjecteerde gasdeeltjes stimuleert bovendien de vorming van mycorrhiza, gunstige schimmels die een relatie aangaan met het wortelsysteem van planten. René Mondt: “Het risico op wortelverstikking minimaliseert en in onderzoeken zien we een afname van ziektes van gemiddeld 85%, DNA-specifiek in drain gemeten. We zien goede resultaten op het gebied van wortelziektes als o.a. Pythium, Phytophthora, Fusarium en Verticillium.”

Analysemethodes om de Moleaer behandeling objectief te toetsen, tonen aan dat de Moleaer-techniek 400% efficiënter is, in vergelijking met andere systemen op de markt.

Netwerk
Michiel de Jong, Head Irrigation Water Moleaer over de samenwerking: "De glastuinbouwmarkt is belangrijk voor Moleaer en het aantal gebruikers in de bedekte tuinbouw heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Nanobellen brengen leven in het water, waardoor de gewasproductie duurzaam wordt verbeterd. Moleaer blijft voorop lopen door voortdurende R&D en validatie van de technologie, iets waar telers en investeerders veel waarde aan hechten."

"In een tijd waarin steeds meer nadruk wordt gelegd op duurzame teeltmethoden, is Nanobubble Technology onmisbaar in elk waterbehandelingssysteem in kassen. We waarderen het netwerk van Royal Brinkman en de inspanningen om kennisknooppunten te creëren rond belangrijke thema's in de markt, zoals hygiëne en waterbehandeling en we waarderen het om daar een geïntegreerd onderdeel van te zijn."

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Postbus 2
2690 AA 's-Gravenzande
Tel. 0174 - 446 100
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.