Chloorbestendige liner ontwikkeld voor wateropslag

Samen met grote producenten en verwerkers van grondstoffen heeft NPI een nieuw type liner-materiaal ontwikkeld dat specifiek geschikt is voor de opslag van schoon water met hogere chloordoses. Dit materiaal combineert een goede mechanische sterkte en UV-bestendigheid met een Cl-absorptie van 250 ppm.

"Dit is 10 keer meer dan de gebruikelijke liners die momenteel worden gebruikt voor de opslag van irrigatiewater", zegt Arjen van Dijk, directeur wateropslag.

"Ondanks het feit dat het gebruik van chloor niet gewenst is in de tuinbouwsector, wordt chloor nog steeds veel gebruikt in irrigatiesystemen om besmetting en bacteriegroei in deze systemen te voorkomen", zegt Arjen. "Vanwege de agressieve en onvoorspelbare aard van chloor is het moeilijk om altijd de juiste chloorniveaus te gebruiken in wateropslag. Elke stijging van 10°C van het water kan bijvoorbeeld de activiteit van chloor verdubbelen."

Vooral als het water al schoon is, zoekt chloor naar stoffen om mee te reageren. Meestal is dat de tankfolie. "ENPEX CPL (Chlorine, Potable water liner) combineert een goede mechanische sterkte en UV-bestendigheid met een CL-bestendigheid en is geschikt voor levensmiddelen en contact met schoon drinkwater," voegt Arjen toe.

NPI levert de ENPEX CPL standaard in 0,75 mm en 1,00 mm. "Op projectbasis kunnen we ook 0,60 mm leveren." Het NPI is zeer gecertificeerd in het vervaardigen van wateropslagsystemen en het verwerken van de ENPEX CPL. NPI is in staat om haar klanten wereldwijd te voorzien van supervisie en training voor het maken van correcte installaties en/of het verwerken van de liner op locatie wanneer dat nodig is.

"Samen met onze hoogwaardige watertanks en onze stalen daken bieden we een optimale en duurzame oplossing voor de opslag en bescherming van uw schone water."

Voor meer informatie:
NPI
Arjen van Dijk
dijk@npibv.com

Berber Bonnema
bonnema@npibv.com
www.npiwaterstorage.com
www.npibv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.