Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch afbreekbaar schermmiddel 100% microplasticvrij

Na jarenlang onderzoeken, ontwikkelen en testen is Houweling Horticulture erin geslaagd een vloeibare coating te ontwikkelen die 100% microplasticvrij is. Op de GreenTech Amsterdam wordt Bright Eco-Coating geïntroduceerd. Het is volgens de producent het eerste biologisch afbreekbare schermmiddel dat microplasticvrij is en bescherming biedt tegen te hoge temperaturen en te veel zonlicht. Omdat volgens Houweling Horticulte Brigth Eco-Coating volledig biologisch van aard is, kan het zonder chemische reinigingsmiddelen van de kas worden verwijderd.


Jaco de Vries en Ronald de Vreede met de biologische coating

Hierdoor wordt het milieu gespaard, en kan de teler arbeid en materiaalkosten besparen. Bright Eco-Coating kan veilig worden toegepast als schermmiddel in alle teelten. In het bijzonder biologisch geteelde gewassen. "Duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke drijfveren voor ons geweest bij de ontwikkeling van Bright Eco-Coating. We zijn trots dat we telers nu een oplossing kunnen bieden die hun gewassen optimaal beschermt tegen extreme hitte en overmatig zonlicht, zonder het milieu te belasten", aldus Jaco de Vries, directeur bij Houweling Horticulture.

“In lijn met onze expertise in duurzame verpakkingen heeft Houweling Group ervoor gekozen om Bright Eco-Coating te verpakken in emmers gemaakt van gerecycled materiaal. Ook zullen we een retourservice aanbieden voor al het verpakkingsmateriaal bij onze verkooppunten, zodat er geen materialen achterblijven in het milieu.”

Volledig biologisch verwijderbaar zonder cleaner
De voordelen van Bright Eco-Coating zijn talrijk en relevant voor zowel siertelers als groentetelers. “Naast het feit dat Bright Eco-Coating 100% biologisch afbreekbaar is en geen microplastics bevat, is het belangrijkste voordeel dat onze coating volledig biologisch verwijderbaar is. Het product slijt door de elementen van de natuur, waardoor na gemiddeld 120 dagen het kasdek schoon is.

De tweede biologische manier is borstelen. Zonder cleaner of andere reinigingsmiddelen kan de resterende Bright Eco-Coating verwijderd worden op elk gewenst moment. Naast de voordelen voor het milieu, betekent dit ook dat de teler de kosten bespaart van een cleaner en de arbeid van het opbrengen”, vertelt Ronald de Vreede, productmanager bij Houweling Horticulture enthousiast.

“Daarnaast is Bright Eco-Coating volledig geschikt voor de biologische teelt en biedt het uitstekende bescherming voor ieder gewas. Het is vloeibaar, gemakkelijk aan te brengen, en biedt langdurige bescherming voor alle kasoppervlakken: glas, folie en polycarbonaat.

Introductie Bright Eco-Coating op GreenTech
Tijdens GreenTech Amsterdam 2023, die wordt georganiseerd van 13 t/m 15 juni, wordt Bright Eco-Coating voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Op standnummer 05.238 staat het Houweling team klaar om het product te tonen en alle vragen over Bright Eco-Coating te beantwoorden.

Voor meer informatie:
Houweling Horticulture
Klappolder 104
2665 LP Bleiswijk
Tel.: 06 5137 3795
info@houweling.nl
https://houweling.com/nl/

Publicatiedatum: