Zuid-Afrikaanse teler SafriCanna:

"We besparen energie en verbeteren onze opbrengst met behulp van ontvochtiging"

SafriCanna is een EU-GMP-gecertificeerde cannabisteler in Zuid-Afrika. Het bedrijf richt zich op de premium cannabismarkt en exporteert zijn product over de hele wereld. "Wij zijn het meest trots op ons product en zorgen ervoor dat onze omgeving extreem schoon en ongediertevrij is," zegt meester-teler Chad S. in een recent video-interview.

Om onder EU-GMP certificering te werken, moet SafriCanna zich houden aan strikte regels rond kwaliteit. Dat omvat het handhaven van een schimmelvrije omgeving.

Vocht leidt tot schimmels en buitensporige energiekosten
"In het begin van onze activiteiten hadden we problemen met de luchtvochtigheid. Door de grootte van onze bloeiruimtes en de hoeveelheid planten die we hebben, is er een overmaat aan vocht dat uit de planten verdampt. Als je de vochtigheid 's avonds niet kunt verlagen, krijg je schimmeluitbraken, zoals echte meeldauw," zegt Chad. "Hierdoor verspilden we ook veel geld aan energie door de ruimte te verwarmen terwijl we ventileerden."

Om deze problemen te bestrijden heeft SafriCanna onlangs geïnvesteerd in 2 extra DryGair DG-12 units, na het succes van hun eerste 4 anderhalf jaar geleden. Het bedrijf is al van plan om extra DG ontvochtigers te integreren in hun komende uitbreiding van de faciliteit.

De ontvochtigingssysteem van DryGair zijn populair in commerciële cannabisteeltstations over de hele wereld en worden gebruikt voor vochtbeheersing en schimmelpreventie, wat cruciaal is voor GMP certificering.

Schimmelproblemen oplossen met behulp van DryGair
"Wanneer we DryGair gebruiken, zorgen we ervoor dat de ruimte zo goed mogelijk afgesloten is. We sluiten de verschillende schermlagen en zetten de ventilatoren uit. Vervolgens stellen we de DryGair setpoints in en laten we het klimaat in de ruimte regelen." Chad legt uit. "We gebruiken ze soms ook overdag, als het bewolkt is en we niet effectief kunnen ventileren. De DG units zijn in staat om de vochtigheid te verlagen tot het niveau dat we nodig hebben."

"Sinds we DryGair gebruiken, hebben we verbazingwekkende verbeteringen gezien in onze productkwaliteit en opbrengst. We hebben het aantal schimmels kunnen verminderen. Aan het eind van de dag halen we veel meer opbrengst uit de kamers dan voorheen."

"DryGair bespaart ons ongeveer 50% op verwarmingskosten" Meester-teler Chad S. noemt de hoge energiekosten van verwarming en ventilatie en hoe DryGair helpt deze kosten te verlagen.

"Voordat we DryGair gebruikten, gaven we veel geld en energie uit om de vochtigheid te verlagen door te verwarmen en te ventileren. Sinds we DryGair gebruiken, hebben we onze energiekosten met ongeveer 50% kunnen verlagen. We hoeven het verwarmingssysteem minder vaak te gebruiken en we ventileren de ruimte veel minder."

Ervaring met andere ontvochtigers
"Ik heb in het verleden met verschillende ontvochtigers gewerkt, variërend van topmerken tot de onderkant van de lijn. We ervaren momenteel problemen in onze andere ruimte met andere ontvochtigers die te veel warmte creëren en te veel energie verbruiken," aldus Chad.

"DryGair maakt het echt eenvoudig. Je hoeft alleen je instelpunten in te voeren en de DryGair doet de rest."

DryGair zal hun oplossing voor vochtigheidsregeling en energiebesparing presenteren op de komende GreenTech in Amsterdam en Cultivate in Ohio.

Voor meer informatie:
DryGair Energies
8 Hamanofim St, Herzliya
T: +972-9-7730989
www.drygair.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.