Fluence en Innexo zetten samenwerking onderzoek cannabis voort

Fluence kondigt een verlenging aan van zijn onderzoekspartnerschap met de Nederlandse organisatie Innexo BV (Innexo), een gespecialiseerde agrarische contractonderzoeksorganisatie (CRO) die zich richt op moleculaire landbouw en geneeskrachtige kruiden. Fluence werkt samen met de Nederlandse onderzoeksorganisatie Innexo BV om betere toegang tot cannabisonderzoek te ondersteunen.  

Fluence is een wereldwijde leverancier van energie-efficiënte LED-verlichtingsoplossingen voor commerciële cannabis- en voedselproductie. Innexo gebruikt de VYPR Broad R4 LED-oplossing van Fluence om zijn nieuwe Acceleration Platform for Innocation (API)- programma te ondersteunen. API stelt bedrijven die grenzen aan de cannabisindustrie in staat om onderzoek te doen naar medische cannabisteelt. De eerste ronde deelnemers van API, waaronder bedrijven zoals producenten van biostimulanten en meststoffen, voeren onderzoeksproeven uit die zich richten op de gezondheid, kracht en weerbaarheid van planten onder Fluence LED's.

"Fluence is de natuurlijke keuze voor een verlichtingsleverancier om API te ondersteunen omdat we een gemeenschappelijke visie delen om onderzoek toegankelijk te maken en technologische innovaties te stimuleren die de toekomst van de medische cannabisteelt ontsluiten", zegt Dominique van Gruisen, managing director van Innexo.

"Fluence's wetenschappelijk onderbouwde productontwikkeling en intern team van tuinbouwexperts is uniek onder de aanbieders van verlichting. Het inzicht en de begeleiding die API-deelnemers zullen krijgen van materiedeskundigen bij Innexo en Fluence zullen hun vermogen om intellectuele eigendom op te bouwen door middel van deze onderzoeksproeven versnellen."

De onderzoekssamenwerking van Innexo en Fluence begon in oktober 2022. De bedrijven, die beide erkend zijn als innovators in cannabisonderzoek, kwamen eerst samen om de effecten van intra-canopy verlichting versus topverlichtingstoepassingen bij medische cannabisplanten te onderzoeken.

"De mijlpalen die we meemaken in de legalisering van cannabis in Europa, zoals cannabis clubs voor de teelt in Duitsland en de Nederlandse coffeeshop aanbesteding, tonen significante kansen en vraag naar de uitbreiding van kennis over cannabisteelt", zegt Timo Bongartz, algemeen directeur Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Fluence.

"Een toename van onderzoeksvragen is uiteraard gepaard gegaan met de uitbreiding van de legale markt, maar wordt niet altijd ondersteund door de juiste middelen voor onderzoek. De samenwerking met een pionier op het gebied van cannabisonderzoek zoals Dominique biedt de mogelijkheid om belangrijke toegang tot instrumenten te vergemakkelijken die de innovatie bij Innexo BV bevorderen."

Fluence is aanwezig op GreenTech Amsterdam 2023.

Bron: Fluence 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.