Koelsysteem met plastic panelen voor kassen in warme klimaten

Pad- en fansystemen zijn bekend voor het koelen en bevochtigen van kassen, maar kunststof panelen zijn relatief nieuw. De meest gestelde vraag is of plastic pads hetzelfde niveau van luchtkoeling kunnen produceren als traditionele golfkartonnen platen.

Het antwoord is ja, volgens Lubing GreenTec. Met het kunststof paneel van dat bedrijf worden dezelfde koel- en vochtigheidsresultaten behaald als met golfkartonnen panelen, claimt men. Maar het verschil is dat er minder energie nodig is voor ventilatie.

De speciale opstelling van de oppervlakken en de structuur – het ontwerp is gepatenteerd – zorgt voor een ideale verdeling van het water door het paneel met minder drukverlies dan in de golfkartonnen platen. Dit zorgt voor een goede bevochtiging en minder waternevel, wat resulteert in een zeer efficiënt koelvermogen in warme klimaatgebieden. 

De thermisch gesoldeerde polymeerplaten zorgen voor maximale stabiliteit en een lange levensduur. Bovendien kunnen de kunststof panelen eenvoudig worden gereinigd met een hogedrukreiniger zonder ze te beschadigen. Dit verlengt ook de levensduur in vergelijking met golkartonnen pads. Het gebruik van stabiliserende additieven zorgt voor een jarenlange uitstekende UV-bestendigheid en de eisen aan de waterkwaliteit zijn zeer laag.

Lubing GreenTec biedt ook een hogedruk vernevelingssysteem voor het koelen en bevochtigen van kassen. De combinatie van het Pad-Cooling-systeem en het Fogging-System kan de koelcapaciteit maximaliseren in zeer warme gebieden.

Lubing is op GreenTech Amsterdam te vinden in stand: 01.244. 

Voor meer informatie:
Lubing System Srl
Via Marco Polo, 33 (Z.I.)
35011 Campodarsego (PD) - Italië
Tel: +39 (0)49 9202290
info@lubing.it
www.lubingsystem.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.