Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw kunststof toplaag moet teeltgoot extra beschermen

Metazet FormFlex introduceert een nieuw product: de 'Second Skin', een speciaal ontwikkelde kunststof toplaag die de teeltgoot volledig afschermt waardoor algen en kunstmest minimaal hechten en waardoor het schoonmaken van goten wordt vereenvoudigd.

Na een periode van onderzoek en ontwikkeling heeft het innovatieteam een slimme toplaag ontworpen die niet alleen impact- en UV-bestendig is, maar ook een extra gladde afwerking heeft die de vorming van algen, schimmels en virussen minimaliseert en het schoonmaken vergemakkelijkt.

Focus op hygiëne en duurzaamheid
Productiviteit en hygiëne zijn belangrijke aspecten van een teeltsysteem. Schoonmaakprotocollen zijn de laatste jaren flink geïntensiveerd. De Second Skin biedt door haar duurzame kunststof toplaag een volledige bescherming aan de teeltgoten. Het materiaal is UV- en impactbestendig. Door de gladde finish krijgen algen, schimmels en virussen zo min mogelijk ruimt zich te nestelen. De harde, voorgevormde toplaag kan niet plooien, waardoor een goede waterafvoer altijd is gewaarborgd.

Arbeidsbesparend
Met de Second Skin wordt het jaarlijkse proces van afdekken en verwijderen van de folie overbodig, waardoor afval en arbeidsintensief werk worden verminderd. Het materiaal van de toplaag is geschikt voor hogedrukreinigers en behandeling met alle soorten reinigingsmiddelen en gaat vele jaren mee.

Op locatie plaatsen
De Second Skin wordt met de profileermachines van Metazet FormFlex ter plaatse op maat gemaakt en kan naadloos worden aangesloten op elk kweeksysteem. Hiermee kunnen bestaande teeltsystemen worden geüpgraded.

Metazet FormFlex is te vinden op GreenTech Amsterdam 2023 in stand: 05.240.

Voor meer informatie:
Metazet FormFlex
+31 (174) 22 58 22
[email protected]  
www.metazetformflex.nl 

Publicatiedatum: