Lierse groentemarkt stopt na afscheid 80-jarige marktkramer Jef De Herdt

Na 43 jaar trouwe aanwezigheid op de Lierse groentemarkt houdt de 80-jarige Jef De Herdt uit Sint-Katelijne-Waver het voor bekeken. Afgelopen vrijdag 5 mei kwamen geregelde marktbezoekers en de burgemeester afscheid nemen. Met zijn afscheid komt er ook een einde aan de jarenlange traditie van Lierse groentemarkt zelf, zo is te lezen op de nieuwssite Lier Belicht.  


Burgemeester en schepen brachten een bloementuil aan Jef De Herdt, foto Luc Peeters, Lier Belicht

Jen De Herdt was ruim 30 jaar werkzaam in het toenmalige ziekenhuis van Duffel. Eerst als ambulancier en na verloop van tijd als receptionist tijdens de nacht. Omwille van de wisselende werkuren had hij voldoende vrije tijd om te tuinieren. In 1980 wist hij een boerderij aan te kopen. Met de geteelde producten kwam hij naar de groentemarkt in Lier.

Een toast ter afscheid (foto Luc Peeters, Lier Belicht )

In de beginjaren boden tot 30 tuinders hun koopwaar aan. Dit aantal verminderde van jaar tot jaar, tot er uiteindelijk nog slechts enkelen overbleven. Al enkele maanden staat Jef met zijn oogst aan groenten, fruit, aardappelen en eieren op maandag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag alleen. Nu de belangstelling zienderogen afnam, legt ook Jef De Herdt er het bijltje bij neer. Kwam daar nog bij dat er grote kosten waren aan zijn overjaarse bestelwagen. 

Klik hier voor een fotoreportage van Lier Belicht

Bron: www.lierbelicht.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.