Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Schotte, FruitCompany

“Klanten krijgen door dat we vaak goedkoper zijn dan de supermarkt”

Tholen - Afgelopen september nam Hans Schotte de groentewinkel van Van Ommen over in Dordrecht met de formule van FruitCompany. De vorige eigenaar had zich de laatste jaren steeds meer gefocust op bereidingen en daardoor was een deel van de klantenkring afgehaakt.

Hans en Lucas

Bovendien was de vorig eigenaar "aardig aan de prijs". Hans trekt er hard aan om een bredere klantenkring te bedienen en meer klanten naar zijn winkel te krijgen. Samen met groothandel Van Ravenswaaij worden regelmatig stunts bedacht om klanten naar binnen te trekken. "Ze helpen me aan alle kanten en het gaat gelukkig steeds beter. Klanten krijgen door dat we vaak goedkoper zijn dan de supermarkt", vertelt Hans. Met het zomerseizoen voor de deur heeft hij er vertrouwen in dat de stijgende lijn binnenkort flink doorzet.

"Ik heb dit ook meegemaakt bij mijn winkel in Gorinchem, die heb ik ook van de grond af opgebouwd", vertelt Hans verder. Hij is al ruim 10 jaar franchiser van FruitCompany, daarvoor zat hij in de horeca, werkte jarenlang als chef-kok en had een eigen restaurant. Hans zag het niet zitten om dat tot aan zijn pensioen vol te houden en maakte de switch naar de AGF-detailhandel. "Ik heb eerst een aantal maanden meegelopen bij een collega-franchiser en zag het wel zitten om een eigen filiaal te starten. Het is een stuk minder zwaar dan in de horeca. Het werk is heel erg leuk, ik moet nog 10 jaar tot aan mijn pensioen, maar ik weet niet eens zeker of ik dan ga stoppen."

Dat hij afscheid nam van een goedlopende zaak in Gorinchem en opnieuw begon in Dordrecht had alles te maken met de files waar hij zich na het werk doorheen moest worstelen. Hans: "Ik woon in Dordrecht, dus nu ben ik in 10 minuten thuis. Vanuit Gorinchem was ik over een stukje van 20 kilometer soms wel 1,5 uur bezig."

FruitCompany verkoopt ook maaltijden, als oud chef-kok kan Hans daar goed mee uit de voeten. Hij is regelmatig in de open keuken te vinden om ervoor te zorgen dat de koeltoonbank vol blijft. Door de week wordt hij daarbij geholpen door Lucas die al net zo enthousiast is over de AGF-detailhandel. In het weekend staat Lucas op de markt waar hij ingewerkt wordt om de AGF-standplaats over te nemen.

Het is een uitdagende stap, er staan nog 4 AGF-handelaren op de zaterdagmarkt in Dordrecht. "Je moet je wel kunnen onderscheiden met leuke handel en dat soort handel is weinig beschikbaar. Alleen mango's en frambozen zijn goedkoop en die heeft iedereen liggen", vertelt Lucas. Ook zijn er de oplopende kosten om handel te halen in Rotterdam. "Je bent minimaal 30 euro kwijt." Toch gaat hij ervoor, want net als Hans heeft hij er alle vertrouwen in dat het zomerseizoen voor leuke handel gaat zorgen.

Voor meer informatie
FruitCompany
Hans Schotte
Van Eesterenplein 91
3315 KT Dordrecht
Tel.: 078 621 5502
[email protected]