Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot prijsverschil komkommer in Nederlandse supermarkten

Tholen - De prijsontwikkelingen van vijf AGF-producten bij online retailers blijven we wekelijks volgen. Hieronder de laatste prijsverschuivingen bij avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

De vaste aanbieding in avocado van PLUS (1,25 euro per stuk) blijft doorlopen en ligt iets boven de vaste prijs van Dirk (1,19 euro per stuk). De andere supermarkten houden de prijs op 1,45 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Dirk verlaagt de vaste prijs van bloemkool, deze kost in week 16 1,99 euro per stuk. Bij de andere supermarkten kost bloemkool 40 tot 50 eurocent meer.

Klik hier voor een vergroting

In week 16 is Galia meloen na twee weken afwezigheid weer terug in het online assortiment van Dirk, bij DekaMarkt ontbreekt Galia meloen online voor de derde week op rij. AH, Jumbo, Hoogvliet en Plus hanteren de vaste prijzen van 2,75 euro per stuk, Hoogvliet is goedkoper met 2,69 euro per stuk en Dirk hanteert de laagste prijs, 2,49 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Na de aanbiedingen bij AH en PLUS zijn in week 16 de prijzen voor 2 kg handsinaasappelen weer terug op het oude niveau. Dirk deed een aanbieding, van 2,99 voor 2,69 euro per netje.

Klik hier voor een vergroting

Het prijsverschil tussen supermarkten AH, Jumbo, Plus, Hoogvliet en DekaMarkt met Dirk is enorm. Dirk verlaagt de vaste komkommerprijs in week 16 naar 0,49 eurocent per stuk, bij de andere supermarkten ligt de prijs tussen de 0,82 eurocent (Jumbo) en 0,95 eurocent (Hoogvliet).

Vergeleken met 2023 ligt de komkommerprijs in 2024 al weken een stuk lager.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.