Gewasbeschermingsdagen gemist? Kijk hier de presentatie van Bayer terug

Op 19 en 20 april 2023 waren de gewasbeschermingsdagen in het World Horti Centre in Naaldwijk. Het verslag van deze dag is hier te bekijken. De presentaties van deze dagen zijn gepubliceerd op de website van Royal Brinkman. 

In de presentatie van Bayer werd het middel Cantack (12939N) toegelicht. Het middel is geschikt voor de bedekte teelt van tomaat, aubergine en komkommer. Het is werkzaam tegen mijten en de dosering is 100 ml per 100 liter water. De exacte beschrijving van de dosering is te lezen in de presentatie van Bayer. Opvallend is dat Cantack ook werkt bij hoge temperaturen en dat het echt een contactmiddel is en een contactwerking heeft. 

Daarnaast werd in de presentatie duidelijk dat Serenade zich voedt  met wortelexudaten. De Bacillus amyloliquefaciens (stam QST713) is een agressieve wortelkolonisator voor bescherming. Serenade groeit parallel aan wortel expansie en serenade kolonisatie is afhankelijk van de grondsoort. Serenade activeert productie organische zuren waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden. Kolonisatie triggert de plant om organische zuren te produceren. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.