Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alles uit de kast tegen de Suzuki-fruitvlieg

In de voortdurende strijd tegen schadelijke vliegen in de land- en tuinbouw, waaronder de uitdagende Suzuki-fruitvlieg, begrijpt HortiPro de noodzaak van een gevarieerd arsenaal aan gewasbeschermingsmethoden. Daarom brengen zij de Suzukii Trap® als een waardevolle aanvulling op het beschikbare pakket mogelijke oplossingen onder de aandacht.


De Suzukii Trap®

Levenscyclus van Drosophila Suzukii
De Suzuki-fruitvlieg, ook bekend als Drosophila suzukii, is een plaaginsect dat zich in korte tijd kan vermenigvuldigen en aanzienlijke schade kan veroorzaken aan diverse fruitgewassen. Met name gewassen zoals aardbeien, kersen, verschillende soorten bessen, druiven, frambozen en bramen zijn vatbaar voor de schadelijke effecten van deze vlieg. Om effectieve bestrijdingsmaatregelen te nemen is het belangrijk de levenscyclus van de Suzuki-fruitvlieg goed te begrijpen.

De levenscyclus van de Suzuki-fruitvlieg begint wanneer volwassen vrouwelijke vliegen eieren leggen in het fruit. Door het 'zaagje' op het achterlijf van de vrouwelijk vlieg, is ze in staat eieren te leggen in fruit wat nog niet rijp is. De eieren zijn klein en moeilijk zichtbaar voor het blote oog. Binnen enkele dagen komen de eieren uit en ontwikkelen de larven zich in het fruit, waar ze zich voeden met het vruchtvlees. Dit resulteert in rotting van binnenuit in het fruit en vermindert de kwaliteit en daardoor de opbrengst van de oogst. Na een periode van voeding en groei verpoppen de larven zich tot volwassen vliegen. Een volwassen Suzuki-fruitvlieg heeft een kort leven van ongeveer één tot twee maanden, waarin ze zich snel voortplanten en voor meer schade aan gewassen zorgen.

Suzuki-fruitvlieg bestrijden
Het is van cruciaal belang voor zachtfruittelers om proactief te zijn in de bestrijding van de Suzuki-fruitvlieg, benadrukken de specialisten van HortiPro. Eric Kerklaan: "De Suzukii Trap biedt een veelzijdige oplossing voor het signaleren, monitoren en intensief monitoren van deze plaag, met specifieke doseringsinstructies en gebruiksgemak."

Voor het signaleren van Suzuki-fruitvliegen adviseert HortiPro een dosering van 5 tot 20 vallen per hectare. Deze vallen moeten strategisch worden verdeeld over het perceel, met extra aandacht voor gebieden waar de fruitvliegenactiviteit het hoogst lijkt te zijn. Vaak zijn dat de zuidwest kant van het perceel en de paden.

Voor monitoring van de Suzuki-fruitvliegpopulatie is het advies om 20 tot 50 vallen per hectare te gebruiken. Deze vallen helpen bij het nauwlettend volgen van de populatie-ontwikkeling en het identificeren van eventuele toenames in activiteit.

Wanneer het doel is om Suzuki-fruitvliegen intensief te monitoren, adviseren is het advies meer dan 50 vallen per hectare te plaatsen. Het advies is de vallen ook te plaatsen bij sorteerplekken en opslagfaciliteiten, omdat zich daar vaak veel fruitvliegen ophouden.

Suzuki-fruitvliegval
De Suzukii Trap maakt gebruik van een 100% biologische lokstof, die ook op de Skal-inputlijst staat. "Deze lokstof heeft een werkingsduur van 2 tot 6 maanden, wat zorgt voor langdurige bescherming van de gewassen. Bovendien is de val gebruiksklaar na het verwijderen van het bovenste etiket op de fles en zeer gebruiksvriendelijk en arbeidsbesparend. Ook kan de fles eenvoudig worden bijgevuld met behulp van een rugspuit en de beschikbare 10-liter cans navullokstof."

Één van de voordelen van de Suzukii Trap is dat er geen schimmelvorming optreedt in de val, waardoor de effectiviteit van het lokken van fruitvliegen optimaal blijft. Bovendien is de Suzukii Trap vrij van MRL, waardoor telers met een gerust hart hun gewassen kunnen beschermen zonder zorgen over chemische residuen.

De Suzukii Trap kan u helpen naar een succesvolle fruitoogst, beschermd tegen de dreiging van de Suzuki-fruitvlieg.

Voor meer informatie:
HortiPro
[email protected]
www.hortipro.com

Publicatiedatum: