Greenport Horti Campus en brancheorganisaties glastuinbouw slaan handen ineen

De brancheorganisaties uit het glastuinbouwcluster, Glastuinbouw Nederland, GroenteFruit Huis en de Algemene Vereniging van Aannemers en Installateurs (AVAG), ondersteunen de aanpak van de Greenport Horti Campus voor 'Leven Lang Ontwikkelen' in het glastuinbouwcluster. Deze aanpak vanuit het sierteeltcluster wordt daarnaast ondersteunt door Royal FloraHolland. Gezamenlijk slaan ze de handen ineen met de Greenport Horti Campus voor een actieve leercultuur en sterkere innovatiekracht in de regio. 

De Greenport Horti Campus (GHC) van Greenport West-Holland heeft als doelstellingen: kennis en talent dicht bij de ondernemers organiseren door middel van een kennis- en innovatienetwerk. Daarnaast bestaan de doelstellingen uit het zorgen voor voldoende en opgeleide medewerkers op mbo-, hbo- en wo-niveau; uitdragen van het ‘intelligente’ imago van de Greenport; de regio promoten als het internationale kenniscentrum rondom Feeding & Greening the Mega-cities; netwerk- en campusvorming.

AVAG, Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis ondersteunen de aanpak van de Greenport Horti Campus, en dus de aanvraag bij het Nationaal Groeifonds. De voorzitters van de brancheorganisaties kwamen daarom deze week bijeen om letterlijk de handen ineen te slaan: Adri Bom (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Annie van de Riet (voorzitter AVAG) en Janine Luten (algemeen directeur GroentenFruit Huis).

Zij kwamen samen met Jolanda Heistek (directeur Greenport West-Holland/Greenport Horti Campus). Ook Royal FloraHolland ondersteunt deze aanpak vanuit het sierteeltcluster.


Van links naar rechts: Adri Bom (voorzittter Glastuinbouw Nederland), Janine Luten (algemeen directeur GroentenFruit Huis), Annie van de Riet (voorzitter AVAG) en Jolanda Heistek (directeur Greenport West-Holland/ Greenport Horti Campus) slaan letterlijk de handen ineen.

Heistek: “Onze regio is wereldwijd toonaangevend op het gebied van teelt, techniek en handel & logistiek. Die positie willen we verder versterken: dat doen we samen met de ondernemers in de regio. We zijn blij dat de drie ondernemersorganisaties onze aanpak ondersteunen. Door hun steun aan de Greenport Horti Campus kunnen we de Leven Lang Ontwikkelen aanpak voor ondernemers versnellen.”

Aanvraag groeifonds
De Greenport Horti Campus doet binnenkort een aanvraag bij Katapult. Deze organisatie monitort driehonderd publiek-private-samenwerkingen tussen mbo, hbo en bedrijven en heeft een aanvraag gedaan bij het Nationaal Groeifonds voor de doorontwikkeling van dit type samenwerkingsverbanden. Daarvoor heeft Katapult in totaal 210 miljoen euro toegezegd gekregen. In de zomer wordt besloten welke vijftien van de negentien ingediende projecten een bijdrage krijgen.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, dan ontvangt de Greenport Horti Campus een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds voor de komende vier jaar van 9 miljoen euro, met uitzicht op nog 3 miljoen voor het vijfde en zesde jaar. Die bijdrage zal worden gebruikt voor een betere samenwerking tussen bedrijven en onderwijs.

Zo kunnen Greenport Horti Campus en partners ervoor zorgen dat medewerkers sneller digitaal vaardiger worden en beter kunnen omgaan met de vraagstukken rondom energieneutraal. Door deze aanpak van Leven Lang Ontwikkelen blijven bedrijven in het glastuinbouwcluster concurrerend.

Bron: Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.