Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Virusuitbraken in Spaanse kasteelt nog steeds gedekt door verzekering

De Spaanse land- en tuinbouwverzekeraar Agroseguro heeft een verklaring uitgegeven waarin het de beweringen van de telersorganisaties Asaja en Coag over de vermeende eliminatie van de dekking van virusuitbraken in de kasteelt ontkent. De verzekeringsmaatschappij heeft verduidelijkt dat er de afgelopen jaren aanpassingen zijn gemaakt in de verzekeringslijn voor in de kas geteelde groenten om onevenwichten te verminderen, vooral met betrekking tot virusuitbraken. Dit risico toonde een schadelast van 182% over de geïnde premies in de voorbije vier jaar, met een totaal van €13,3 mln aan schade tegenover €7,3 mln aan risicopremies.

Agroseguro benadrukte dat de maatregelen voor het Plan 2024 geen invloed zullen hebben op de verzekerden met goede resultaten. Hun dekkingen blijven onder dezelfde voorwaarden. De aanpassingen zijn specifiek gericht op telers met een hoge schadelast, evenals op nieuw verzekerden, die een nog negatiever gedrag lieten optekenen. Zo hadden verzekerden die voor het eerst een polis afsloten in het Plan 2022, een schadelast van 1.065% voor het risico virusuitbraken. Echter, Agroseguro verduidelijkt dat de dekking voor virusuitbraken niet is geëlimineerd, maar dat er lagere maximale schadevergoedingen zijn vastgesteld, die in de toekomst kunnen worden verhoogd naarmate de resultaten van de verzekering verbeteren.

De verzekeringsmaatschappij heeft benadrukt dat deze aanpassingen noodzakelijk zijn om het technisch evenwicht van het Spaanse systeem van Gecombineerde Agrarische Verzekeringen te behouden, vooral in de huidige context van klimaatverandering en hoge schadelast.

Bron: aenverde.es

Publicatiedatum: