Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brits tuinbouwcentrum geopend

De CEO van Innovate UK Indro Mukerjee heeft een nieuw Britse tuinbouwcentrum geopend. Innovate UK is de grootste tuinbouworganisatie in Engeland dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van innovatie in de sector. In september werd aangekondigd dat drie bestaande tuinbouwcentra samengevoegd worden. Het gaat om het Agricultural Engineering, Precision and Innovation Centre (Agri-EPI), Crop Health and Protection (CHAP) en Centre for Innovation Excellence in Livestock (CIEL).

Nationale en internationaal geluid
Het Britse tuinbouwcentrum is het nationale en internationale geluid als het gaat om tuinbouwinnovatie in Engeland. Het centrum biedt nieuwe mogelijkheden in de tuinbouw, stimuleert ontwikkeling en bedrijfsgroei en moet de sector verder helpen. Daarnaast biedt het centrum strategisch leiderschap, lost het uitdagingen op, identificeert het nieuwe kansen en versnelt het de acceptatie van tuinbouwoplossingen voor telers in heel Engeland. Het centrum krijgt geld van Innovate UK en wordt geleid door CEO Phil Bicknell en een nieuw leiderschapsteam.

Faciliteiten en expertise
Op het Midlands Agri-Tech Innovation Hub op de Harper Adams University in Newport zei Indro Mukerjee CEO van Innovate UK: "Innovate UK wil met name start-ups, maar ook andere mkb-bedrijven ondersteunen en begeleiden. De tuinbouwsector is een belangrijke sector en in het afgelopen decennium is het aantal start-ups verveertigvoudigd. Er is nog nooit zoveel priv├ękapitaal ge├»nvesteerd. De sector heeft de potentie om zich verder te ontwikkelen. Het nieuwe Britse tuinbouwcentrum is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de sector en ondersteunt tuinbouwbedrijven om zich internationaal te ontwikkelen."

Levenslijn
Stella Peace, directeur van Gezond Leven en Tuinbouw: "Tuinbouw is onmisbaar voor de planeet en de mensen. Het nieuwe centrum is een mijlpaal in de geschiedenis van de Engelse tuinbouw. Met het centrum kunnen we een stempel op de sector drukken. Mensen die in het centrum werken hebben de kans om een pionier te zijn."

Snel innovaties implementeren
Dr. Peter Quinn, voorzitter van het bestuur van het Britse tuinbouwcentrum: "In het centrum kunnen we uitdagingen in de sector op de lange termijn oplossen. De uitdagingen waar we mee te maken vereisen oplossingen om klimaatverandering te bestrijden en de groeiende wereldbevolking te voeden. Het Britse tuinbouwcentrum moet voedselzekerheid in de toekomst waarborgen. In het nieuwe centrum werken de beste mensen met deskundige interdisciplinaire vaardigheden uit alle sectoren om nieuwe technologie te ontwikkelen. We combineren wetenschappelijke en technologische specialismen met algemeen zakelijk inzicht. Daardoor kunnen we innovaties commercialiseren en marktacceptatie in de tuinbouwsector vergroten."

Bron: ukri.org

Publicatiedatum: