Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mestbeleid gaat boeren hoe dan ook (weer) pijn doen

Een meerderheid in de Tweede Kamer geeft Landbouwminister Adema voorzichtig groen licht om zijn maatregelen tegen het mestprobleem uit te werken. Dat meldt de NOS na het Kamerdebat van donderdag. De minister wil met miljarden boeren uitkopen en hun veestapel verminderen.

Ook de formerende partijen NSC en VVD zeggen dat de minister door moet, omdat het mestprobleem te groot is om niets te doen. BBB, de derde formerende partij, kwam met een eigen plan tegen het mestprobleem, met daarin onder meer mestopslag in het havengebied. Het plan werd door sommige partijen weggehoond omdat het niet realistisch zou zijn, schrijft de NOS.

Het ging er fel aan toe in Den Haag. Onder meer CDA-Kamerlid Vedder, zelf boer, gaf haar ongezouten mening en vertelde hoe zonder aanpassing van het mestbeleid boeren onmogelijk wordt. Desondanks geeft het CDA Adema fiat om met zijn plannen door te gaan. Niets doen is geen optie.

Ook Nieuwe Oogst doet verslag van het debat dat niet direct raakt aan de glastuinbouw, maar dat wel in het rijtje past van maatregelen die de agrarische sector in zijn geheel treffen. Wat dat betreft past dit debat in het rijtje met inmiddels heel wat debatten en maatregelen, in het geval van de glastuinbouw bijvoorbeeld over belasting op energie en over gewasbescherming. Lees hier het verslag van Nieuwe Oogst.