verhogen nog een kas in onderzoek

Verhoogde kas smaakt naar meer voor teler

Dool International heeft onlangs een verhogings- en renovatieproject afgerond bij Allegro Acres in Ruthven, Ontario, Canada.

De eigenaar en exploitant van de kas, Gene Ingratta, richtte het bedrijf in 1999 op met de hulp van zijn ouders en begon met de teelt van tomaten in een kas van 3 hectare. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid met de teelt van paprika's. Uiteindelijk is het hele bedrijf overgegaan op de paprikateelt. Nu worden op 40% van het bedrijf paprika's geteeld onder LED's, om het hele jaar door lokale productie te garanderen.

"Onze oorspronkelijke kas van 3 hectare was meer dan 20 jaar oud en slechts 4,9 meter hoog tot de goot. Onze kas met LED-lampen daarentegen is 7,3 tot aan de goot, dus na jaren ervaring met de twee verschillende hoogtes was het een gemakkelijke beslissing. We wilden een beter klimaat, een gelijkmatigere lichtverdeling, efficiëntere arbeid, meer mogelijkheden wat betreft de rassen die we nu kunnen telen en een juiste hoogte om meer LED's te installeren. Het verbetert ook de energie-efficiëntie, omdat het een goede gelegenheid was om onze buitengevels te vervangen door nieuw polycarbonaat van 16 mm," zegt Gene.

Nu het project is afgerond, kan Gene tevreden terugkijken op zijn aannemerskeuze en is hij zeer te spreken over de samenwerking met Dool International.

"Toen we onderzochten welk bedrijf we voor deze klus moesten inhuren, sprong Dool International er voor ons uit. Na overleg met mijn collega's was het voor ons een zeer gemakkelijke beslissing. Ze waren zeer goed voorbereid, ervaren, professioneel en we voelden ons altijd goed over hun product en inzet."

Over het geheel genomen is Gene zeer tevreden met de resultaten van het project, zozeer zelfs dat hij er al over denkt om hetzelfde te doen voor zijn andere kas.

"Aanvankelijk dachten we dat onze tweede fase, die 5,8 meter tot de goot bedraagt, hoog genoeg was. Maar nu we hebben gezien hoe goed het gewas het doet met een verhoogde kas, zijn we aan het onderzoeken of we de kas daar ook kunnen verhogen."

Voor meer informatie:
Vincent van den Dool
Dool International B.V.
Aartsdijkweg 55,
2676 LE Maasdijk
Tel.: +31 (0)174 513094
v.dool@tcvddool.nl 
www.tcvddool.nl

Allegro Acres Inc
1851 Peterson Ln, Ruthven
ON N0P 2G0, Canada


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.