"Groothandelsprijzen voor radijs liggen binnen redelijke marge"

"Door de huidige situatie in de glastuinbouw zijn er in Duitsland momenteel slechts kleine hoeveelheden radijs beschikbaar," zegt Rolf Vetter, directeur van het gelijknamige groentebedrijf in Riedhausen. "Elk bedrijf probeert zoveel mogelijk energie te besparen."

Hij kan het product het hele jaar door aanbieden, omdat hij radijzen zowel in de vollegrond als in een kas teelt. Dit wordt vooral verkocht op de weekmarkten in de regio. "De vraag is momenteel erg goed."


Foto: Gemüsebau Vetter

De prijzen op de groothandelsmarkt in Stuttgart liggen rond de 1,30 euro per bos. De uiteindelijke verkoopprijs is 1,70 tot 1,80 euro per tros. "Of men voldoende afzet krijgt gezien de concurrentie met retailers en discounters blijft de vraag. De energiekosten voor onze collega's in Stuttgart zijn waarschijnlijk vergelijkbaar met de kosten waar wij hier aan het Bodenmeer mee te maken hebben. Met het oog hierop liggen de groothandelsmarktprijzen binnen redelijke grenzen." De radijzen worden uitsluitend per bos verkocht. 

Voor meer informatie:
Rolf Vetter
Gemüsebau Vetter
Weihermühle 11
88377 Riedhausen, Duitsland
Tel.: +49 (0)7587 359
info@gemuesebau-vetter.de  
www.gemuesebau-vetter.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.