Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belichting in buitenteelt dragonfruit voor jaarrond export vanuit Vietnam

Nguyen Quoc Duan is algemeen directeur bij het Vietnamese dragonfruitteelt- en exportbedrijf Song Nam ITD. Het bedrijf is gevestigd in Ho Chi Min City, met teeltbedrijven in de Vietnamese regio Binh Thuan. Binh Thuan staat bekend om de teelt van dragonfruit, met meer dan 50.000 hectare teelt.


Nguyen Quoc Duan in de dragonfruitboomgaard van het bedrijf.

De totale teelt van dragonfruit in Vietnam groeit. Duan zegt over de trends in de sector: "Oorspronkelijk werd dragonfruit één keer per jaar in de zomer geoogst. Nu telen moderne telers dragonfruit met extra belichting. Hierdoor kan het gewas jaarrond worden geoogst. Dit heeft het gemakkelijker gemaakt om het marktaandeel van het fruit uit te breiden en het gewas ook te exporteren naar buitenlandse markten en retailers. Mijn familie kweekte vroeger dragonfruit en als kind ben ik ermee opgegroeid. Ik weet alles over de vrucht, het kweken, planten, oogsten en exporteren."

Song Nam ITD was een van de eerste bedrijven die de internationale markt voor Vietnamees dragonfruit openstelde. "We zijn begonnen met de export van dragonfruit naar landen als de VS, Dubai, Australië en India. Momenteel zijn de VS en India onze belangrijkste exportmarkten. In het begin importeerde India elk seizoen een handvol containers. Maar na verloop van tijd hebben we deze markt gestaag ontwikkeld en zijn we nu de grootste leverancier van dragonfruit aan India. China is een belangrijke markt voor Vietnamese dragopfruit. Vóór Covid werden elke dag meer dan honderd containers uit Vietnam naar China geëxporteerd. Zowel in India als in China groeit de binnenlandse teelt van dragonfruit. Maar omdat dit in kassen moet gebeuren, zijn de teeltkosten hoger."

Dragonfruitgaarden met en zonder kunstlicht. Kunstlicht maakt de teelt het hele jaar door mogelijk.

"Ons bedrijf hoopt onze eigen fruitexport en die van Vietnam te laten groeien. Toen we met dragonfruit werkten, begonnen onze klanten te vragen naar ander tropisch fruit uit Vietnam. We kopen en exporteren nu ook ander fruit, zoals passiefruit. Voor de VS behandelen we de vruchten vóór de export, voor de Europese markt hebben we geen certificering nodig, maar voldoen we aan alle IRL-testvereisten. Naar mijn mening heeft Vietnamees fruit kansen op de Europese markt. Ik heb in februari verschillende Europese groothandelsmarkten bezocht en ik zag weinig tropisch fruit uit Vietnam."

Naast de export van dragonfruit en ander tropisch fruit uit Vietnam, wil Song Nam ITD ook appelen naar Vietnam importeren.


Sorteren en verpakken in het pakhuis van Song Nam ITD


Song Nam ITD's merkverpakking


Geoogste dragonfruit klaar voor sortering en verpakking

Voor meer informatie:
Nguyen Quoc Duan, General Director
Song Nam ITD Co., Ltd.
ngqduan@songnam.net
Whatsapp: +84908861168
Wechat: ngqduan
www.songnam.net.vn 
www.dragonfruit.net.vn 

Publicatiedatum: