Nieuwe biologisch coating in poedervorm

"Ons nieuw ontwikkelde kascoatingsmiddel is gemaakt op biologische basis, waardoor het een duurzaam alternatief is voor de meeste producten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Bovendien kunnen we meer product vervoeren, omdat we het in poedervorm distribueren. Mede hierdoor zetten we stappen in betaalbaarheid en duurzaamheid, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit," zegt Richard Hagedoorn, directeur van het nieuw opgerichte bedrijf White Circle. Met hun SunLess-producten biedt het bedrijf telers wereldwijd nieuwe coatingsproducten in poedervorm.

Poedervorm
White Circle heeft ervoor gekozen om alle SunLess-producten in poedervorm te produceren. "SunLess is ontwikkeld door middel van een uniek productieproces: we combineren alle kracht van een vloeibaar middel, maar dan zonder het water. Dat betekent minder emmers per hectare, lagere transportkosten en besparing op CO2. Dit zorgt ervoor dat een teler het product voor de best mogelijke prijs krijgt en dat ze tot meer dan 40% kunnen besparen in vergelijking met vloeibare schaduwmiddelen," aldus Richard. Om het duurzaamheidsverhaal compleet te maken, gebruiken ze gerecyclede verpakkingen. "Zo maken we zowel de kas als het bedrijf groener."

De stress verlagen
"Door op warme zomerdagen de temperatuur te verlagen, wordt ook het stressniveau voor de gewassen minder. Dat is de norm om het succes van coatings te meten," vervolgt Richard Hagedoorn, die de sector kent als zijn broekzak, dankzij ruim 15 jaar ervaring in deze sector. Nu steekt hij zijn energie in het nieuwe bedrijf White Circle, een producent en distributeur van biologische coatings voor kassen. "Sunless creëert een hoog schaduwpercentage voor je gewassen. Om productieverlies te voorkomen, moet je je gewas beschermen tegen de verzengende zon tijdens de hete zomerdagen. Uniek aan SunLess, ons belangrijkste product, is dat het biologisch is en ontwikkeld is met voornamelijk natuurlijke ingrediënten."

Andere producten in het SunLess-assortiment zijn Sunless Premium (nog transparanter als het nat is) en Sunless Dark, voor extra zware schaduw. Alle producten zijn eenvoudig te verwijderen met de reiniger Sunclean, die het SunLess-assortiment compleet maakt. "Zo profiteert een teler op donkere dagen weer van alle voordelen van de natuur. "

White Circle is gevestigd in Nederland en distribueert wereldwijd. "Momenteel ervaren telers in onder meer Griekenland en Duitsland mooie resultaten met de schaduwmiddelen." Ook dealers kunnen contact opnemen met Richard, want hij ziet de voordelen van een nauwe samenwerking met tuinbouwspecialisten uit de hele wereld.

Voor meer informatie:
Richard Hagedoorn
White Circle
info@whitecircle.nl 
www.whitecircle.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven