HortiFootprint Calculator verwelkomt Hoogeveen Plants als 100e deelnemer

Sinds de lancering van de HortiFootprint Calculator, ontwikkeld door MPS en LetsGrow.com, in april van vorig jaar, is de interesse alleen maar toegenomen. Dat delen beide bedrijven bij het verwelkomen van de 100e deelnemer.

Momenteel zijn er 100 kwekers in binnen- en buitenland die deelnemen aan de HortiFootprint Calculator. Deze kwekers komen voornamelijk uit Nederland, Ethiopië, Kenia, België, de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Turkije. Het betreft hier vooral sierteeltproducenten, waarvan een enkele deelnemer ook uitgangsmateriaal produceert.

Na vorige week kan Hoogeveen Plants als 100e deelnemer toegevoegd worden aan bovenstaand rijtje. Deze grote klimplantenkweker uit Hazerswoude-Dorp heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het kweken en vermarkten van visuele tuinplanten. Bij Hoogeveen Plants is duurzaamheid niet alleen een begrip, maar een manier om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Zij willen de positieve impact van hun groene product nog verder vergroten. Het doel is om hun productie voor 2030 volledig klimaatneutraal te hebben. Ook zijn zij onder andere in het bezit van de certificaten MPS-ABC (A+), MPS-GAP en MPS-SQ.

“Wij hebben als doelstelling klimaatpositief te gaan produceren”, aldus Luuk Lemkes, Medewerker productieplanning en voorraadbeheer bij Hoogeveen Plants. “De HortiFootprint Calculator is hiervoor een uitstekende tool om inzichtelijk te maken wat de uitstoot is van grondstoffen en de gehele productieprocessen. Als tuinplanten-producenten kunnen we als een van de weinige sectoren ook echt daadwerkelijk meerwaarde bieden aan een betere, groenere en duurzamere wereld. En daarin willen we als Hoogeveen Plants een voorloper zijn binnen de sector.”

Begin 2023 verwachten MPS en LetsGrow.com een uitbreiding naar berekening op productniveau en volledig volgens het FloriPEFCR wetgeving. Hiermee voldoet de HortiFootprint Calculator aan de aankomende wet -en regelgeving wat betreft het berekenen van footprints in de tuinbouw en is het mogelijk om de footprint per product(groep) te berekenen.

HortiFootprint Calculator is in de stand van MPS aanwezig tijdens de IPM Essen van 24 tot en met 27 januari in Hal 1, standnummer 1D12.A-20.

Voor meer informatie:
MPS 
info@my-mps.com
www.my-mps.com

 

 
LetsGrow.com
info@letsgrow.com 
www.letsgrow.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven