Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste LED-lampen in Griekse kas

De Griekse teler Intelligent Green Crops heeft een primeur. Het is, volgens LED-leverancier Signify, de eerste teler met LED boven groenten in de kas in Griekenland. De telers lieten vorig jaar een kas bouwen voor sla- en kruidenteelt in Kastro Viotias. 

De telers die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe duurzame productiemethoden, pasten in de kas 'Magic Garden' al innovatieve teeltstrategieën toe, zoals het vermijden van het gebruik van chemicaliën en hormonen en het gebruik van uitsluitend niet genetisch gemodificeerde zaden. Het bedrijf werkt ook aan de invoering van directe levering van de jonge planten nog in potten bij de consument thuis, zodat ze langer meegaan.

Jaarrond voorspelbare productie
Met LED-belichting willen de telers, samen met Signify, kijken hoe ze het beste jaarrond een vaste en voorspelbare jonge plantenproductie kunnen garanderen. 

Met de installatie van Philips GreenPower LED-bovenbelichting kan de kas nu tussen de 9 en 10 miljoen stuks per jaar produceren. Dankzij de GreenPower LED-verlichting van Philips kan Magikos Kipos de productie tijdens de koudere, bewolkte maanden verhogen en de benodigde teelttijd verkorten.

Voor meer informatie: