"Tuinbouw in Canada is sterk dankzij het strategisch denken en de beslissingen die lang geleden zijn genomen"

"Kunnen voorspellen wat de toekomst brengt, zou een geweldige vaardigheid zijn, hoewel het natuurlijk onmogelijk te bereiken is. Het is echter wel mogelijk om te proberen naar een gewenste toekomst te sturen door te begrijpen," zo schrijft Ian Potter, directeur en CEO van het Vineland Research & Innovation Centre, in het in december 2022 verschenen Vineland Innovation Report.

"In het werk van Vineland met de Canadese tuinbouwsector proberen we niet alleen de uitdagingen en kansen van deze tijd te definiëren en aan te pakken, maar ook de onbekende vragen waarmee de sector in de komende 5, 10, 15 en zelfs 20 jaar geconfronteerd kan worden, te onderscheiden en aan te pakken. Op langere termijn neemt de onzekerheid toe. Toch staat de tuinbouw in Canada vandaag sterk dankzij het strategische denken en de beslissingen die de belanghebbenden in de sector tientallen jaren geleden hebben genomen."

"Als een van de belangrijkste uitvoerders van tuinbouwinnovatie in Canada, heeft Vineland onze sectorspecifieke strategische planningsvaardigheden aangescherpt door zich zorgvuldig te richten op de gebieden waar onze belanghebbenden en wij van geloven dat ze positieve effecten en resultaten kunnen opleveren. Deze vaardigheden maken gebruik van de wetenschappelijke en technische kerncapaciteiten van Vineland en omvatten ook een breder perspectief op de toekomst van de Canadese tuinbouw, zoals:

  1. Begrijpen hoe de Canadese consumentenvraag de komende decennia zal veranderen.
  2. De wereldeconomie, voedselzekerheid en aanbod zijn nu al en zullen nog sterker sturende factoren worden.
  3. De behoefte aan verbeterde Canadees-specifieke gewasvariëteiten voor veranderende teeltseizoenen in sterk wisselende omgevingen en weersomstandigheden.
  4. De druk van ziekten en plagen en de vereiste reacties daarop die voortdurend evolueren.
  5. Aanbodketens moeten robuuster worden en in staat zijn om verstoringen in de keten/het systeem op te vangen zonder te falen.
  6. Het instrumentarium van vaardigheden en apparatuur dat wordt voorgesteld om bedrijven en de groei van de sector te helpen, neemt voortdurend toe, maar de bestaande tuinbouwpraktijken en de invoering van nieuwe instrumenten moeten zorgvuldig worden beoordeeld en gevalideerd om geschikt te zijn voor het doel.
  7. De beschikbaarheid van arbeidskrachten en de behoefte aan extra vaardigheden in alle aspecten van de sector zullen een dominante bedrijfsdruk vormen.

"Ik geloof dat de toekomst van de tuinbouw in Canada robuust is en, in sommige opzichten, aan de vooravond staat van nog grotere resultaten en impact op de ondersteuning van het leven en het welzijn van alle Canadezen. Er zullen altijd uitdagingen te overwinnen zijn, zowel dagelijks als op langere termijn, maar de sector heeft in het verleden geleerd zich aan te passen en opnieuw uit te vinden, en de toekomst zal niet anders zijn," besluit Ian.

Klik hier voor het volledige Vineland Innovation Report

Voor meer informatie:
Vineland Research
info@vinelandresearch.com
www.vinelandresearch.com        

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven