UbiQD heeft twee nieuwe kasfolieproducten gelanceerd voor hun op de glastuinbouw gerichte merk UbiGro. UbiGro bevat de quantum dot-technologie van UbiQD om een nieuwe lichtlaag in een kas te creëren waarmee telers een optimaler lichtspectrum kunnen creëren voor een betere gewasgroei.

"Bij UbiGro erkennen we dat niet alle telers dezelfde behoeften hebben als het gaat om de kwaliteit van het licht voor hun gewas. Onze nieuwe folies hebben piekemissies die meer in de richting van de rode kant van het spectrum gaan. Afhankelijk van waar u teelt, wat u teelt en hoeveel natuurlijk licht uw teelt momenteel heeft, hebben we een product dat aan uw behoeften voldoet," aldus Eric Moody, directeur verkoop en marketing van UbiQD.

Hoe UbiGro werkt
UbiGro-kasfolies zetten een deel van de UV-stralen en blauwe fotonen van het zonlicht om in meer rode fotonen om de fotosynthese van het gewas te verbeteren. De folie is wereldwijd getest in meer dan 100 proeven in meer dan 30 kassen, waar telers verschillende soorten gewassen telen. De nieuwe UbiGro-kasfolies, Inner-625 en Inner-650, werken beter voor specifieke lichtomstandigheden en zijn gericht op individuele gewastypen. Het nummer in de productnaam van elke folie komt overeen met de kleur van de folie, gebaseerd op het zichtbare lichtspectrum.

"Bij UbiGro zijn we blij dat we ons aanbod uit kunnen breiden met twee nieuwe kleuren, zodat telers de kwaliteit van hun natuurlijk licht kunnen verbeteren. We zijn actief op zoek naar proefpartners voor de Inner-625 en 650 om onze technologieën verder te bewijzen," zegt Damon Hebert, PhD, directeur tuinbouwonderzoek van UbiQD.

Voor meer informatie:
UbiGro
sales@ubigro.com
ubigro.com