Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meststofprijzen dalen, overschotten ontstaan want telers stellen aankoop uit

De meststofprijzen dalen omdat telers, gefrustreerd door de hoge kosten, hun aankopen uitstellen. Hierdoor daalt de vraag en ontstaan overschotten die de markt voor gewasbeschermingsmiddelen verstoren, zo schrijft Bloomberg.

Eerder dit jaar stegen de meststofprijzen tot recordhoogten nadat sancties tegen Wit-Rusland, een belangrijke producent, en de oorlog in Oekraïne in Rusland de prijzen van gewasvoedingsstoffen deden stijgen. Dat zette wereldwijde kunstmestbedrijven ertoe aan hun aankopen op te drijven en enorme hoeveelheden product te vervoeren om problemen met de bevoorradingsketen en handelsbeperkingen op exportmarkten zoals Rusland te vermijden.

Hierdoor zijn de meststofvoorraden in sommige belangrijke regio's opgelopen, maar telers kopen niet meer, wat nu op de markt drukt. De ommekeer speelt zowel in de VS, een land dat veel meststoffen koopt en de grootste maïsexporteur ter wereld, als in Brazilië, de grootste sojaleverancier.

Bron: bnnbloomberg.ca
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: