"Winkelier op de hoek met lege handen"

Klein mkb luidt noodklok over energiecompensatieplan

De door het kabinet afgekondigde tegemoetkoming energiekosten (TEK) biedt voor nagenoeg geen enkele branche binnen het ‘kleine’ MKB hulp. Aan de voorwaarde dat de energiekosten minimaal 12,5% van de omzet moeten bedragen om in aanmerking te komen, komt bijna niemand. 

Om die reden heeft branchevereniging AVN, samen met de andere branches binnen MKB-Nederland, de handen wederom  ineengeslagen en de noodklok geluid bij het kabinet. Ze dringen In deze oproep sterk aan op het aanpassen van de voorwaarden, het verhogen van het plafond van de tegemoetkoming en vooral ook snelle duidelijkheid en invoering ervan. "In toenemende mate komen de berichten naar voren (vanuit verschillende branches) dat ondernemers de handdoek in de ring gooien, vooral ook omdat er geen perspectief wordt geboden vanuit de overheid", zo laat AVN weten in een bericht aan hun leden.  

Lees hier de noodkreet zoals die is verstuurd naar de verschillende fracties binnen de Tweede Kamer. AVN zal volop in blijven zetten om deze lobby kracht bij te zetten.

Voor meer informatie:
Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222
info@avn.nu        
www.avn.nu       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.