Extra gewas of locatie toevoegen in gratis calculatietool meststoffen

De online rekentool YaraTera Calcuator biedt gebruikers de gelegenheid om zelf een nieuw voedingsschema te berekenen aan de hand van hun eigen wensen en inzichten. Er zijn een aantal updates uitgevoerd. Hieronder beschrijft Yara de belangrijkste.

Van de meeste updates zullen als gebruiker niet veel merken, die hebben te maken met het sneller verwerken van gegevens en het up-to-date houden van de programmeeromgeving en website zelf. Er zijn echter ook een aantal updates die gebruikers direct kunnen toepassen.

Zelf een extra locatie of gewas toevoegen
Er kan een behoefte bestaan om een extra locatie toe te voegen. Dat kan zijn omdat er een extra locatie bij gekomen is en telers daarvoor een apart schema willen maken. Maar deze optie kan ook gebruikt worden als er meerdere gewassen geteeld worden. Deze gegevens kunnen telers dan apart instellen en bewaren. Dan wordt er geen locatie aangemaakt, maar in dit voorbeeld een gewas.

Om deze optie te gebruiken klik je links op "Hiërarchie". Klik met de rechter muisknop op de gebruikersnaam, in dit voorbeeld Vestiging 1, en kies voor “location toevoegen”.

Er verschijnt dan “new xx” waar je zelf een nieuwe naam of gewas kunt invullen, in het voorbeeld “locatie 4”. Er wordt dan automatisch hetzelfde meststoffen pakket, of pakketten overgenomen in de opties. Wel moeten dan de opties voor deze nieuwe locatie, of gewas, worden gecontroleerd op juistheid.

 

 

 

Gegevens nieuwe locatie toevoegen/verwijderen
Als er een nieuwe locatie is aangemaakt kunnen daarvan de gegevens worden aangevuld of de behoefte bestaan de naam van de locatie te wijzigen.

Klik hiervoor met de linker muisknop op bijvoorbeeld “locatie 4” en klik rechts op “wijzigen”. In het voorbeeld wordt er voor gekozen “locatie 4” te vervangen voor “Tuinderslaan” klik daarna op “opslaan”.

In de Hiërarchie wordt dit dan aangepast.

Bron: Yara


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.