Darryl Di Milo, Paskal:

"Ik laat telers zien hoe ze meer kunnen doen met minder"

"De wereldwijde glastuinbouw wordt dagelijks uitgedaagd door stijgende energiekosten, waterschaarste en arbeidstekorten. Dit gebeurt ook in Canada, waar de tuinbouw ondanks alles een hoge vlucht neemt."

Darryl Di Milo van Paskal is al meer dan 20 jaar actief in de sector en hij heeft veel voorbij zien komen. "Ik werk al meer dan 20 jaar in de Canadese tuinbouwsector," zegt Darryl. "Aanvankelijk studeerde ik tuinbouw aan de universiteit van Guelph en werkte vervolgens 5-6 jaar als teler."

Daarna werd hij aangeworven door Koppert Biological Systems, waar hij tien jaar heeft gewerkt. "In die tijd zijn er veel waardevolle dingen gebeurd. Ik werd een expert in gewasbescherming, ontmoette veel geweldige mensen en bouwde een aantal levenslange relaties op, om er maar een paar te noemen," geeft hij aan. "Je doet immers veel ervaring op als je in zo'n functie werkt." Vervolgens kwam hij in 2018 bij Paskal terecht.

In die tijd maakte hij uit de eerste hand de evolutie van de Canadese tuinbouwsector mee. "In 2000 begon de sector steeds meer hightech te worden," geeft hij aan. "Toen, ongeveer 5 jaar geleden, explodeerde het gewoon." Darryl denkt dat zo'n plotselinge explosie vooral het gevolg is van de wereldwijd toegenomen vraag naar lokale kwaliteitsproducten "vooral als deze in de kas zijn geteeld."

Meer met minder
Het feit dat Darryl het allemaal heeft gezien, heeft hem en Paskal geholpen om beter te navigeren in de voortdurend veranderende tuinbouwwereld. "Gewasarbeid is voortdurend een enorme uitdaging, maar dat is altijd zo geweest voor telers die ernaar streven zo efficiënt mogelijk te zijn," merkt hij op. "Daarom zorg ik er altijd voor telers te laten zien hoe ze meer kunnen doen met minder."

RollerHooks
Eén manier waarop ze dat volgens Darryl kunnen bereiken is met de RollerHooks van Paskal. "Vergeleken met metalen haken zijn de RollerHooks veel efficiënter," legt hij uit. "Het kost bijvoorbeeld ongeveer de helft van de tijd om planten te laten zakken met RollerHooks, waardoor je bespaart op arbeid. Bovendien moeten metalen haken worden opgetild, afgewikkeld, verplaatst en teruggeplaatst op de gewasdraad, wat meer schudden en stress op de planten veroorzaakt. Met RollerHooks gebeurt het zakken door het metalen stuk gewoon langs de gewasdraad te schuiven, wat minder beweging, minder stress en een betere gezondheid van de plant oplevert.

Bij een kasproject waaraan hij werkte, heeft Darryl uiteindelijk alle oude haken vervangen door de RollerHooks van Paskal, nadat de teler met eigen ogen had gezien hoeveel efficiënter die oplossing was.

"Het belangrijkste waar telers naar op zoek zijn is dat onze service en onze producten van topkwaliteit zijn en dat is precies wat we doen. Als er één belangrijk ding te zeggen is over Paskal is dat we experts zijn in R&D, service en prijsstelling." Darryl legt verder uit dat Paskal inderdaad aanzienlijk heeft geïnvesteerd in de Noord-Amerikaanse markt om telers beter te ondersteunen. "Paskal maakte een strategische beslissing om onze productie hier in Canada uitgebreid te verhogen door een andere productielocatie te openen, meer mallen mee te nemen en meer producten hier in Canada te maken in plaats van in Israël, specifiek voor de producten die het meest populair zijn in de Canadese en Noord-Amerikaanse markt. Want als je enerzijds de kwaliteit moet garanderen, moet je anderzijds ook de snelheid van uitvoering garanderen. Paskal is nu een volwaardige lokale fabrikant."

Dit is van groot belang geweest tijdens de slechtste periodes van de coronapandemie. "Overal ter wereld deden zich verstoringen in de toeleveringsketen voor en veel kasprojecten werden vertraagd of ronduit stopgezet. Ondanks de duidelijke uitdagingen konden we die periode glansrijk doorkomen."

De vaart erin houden
Een goede relatie tussen teler en leverancier is ook cruciaal voor de voedselvoorziening en -veiligheid. "Telers moeten in de conditie zijn om zo goed mogelijk te presteren. Daarvoor moeten leveranciers als Paskal er altijd zijn om hen te ondersteunen, want de voeding die mensen op tafel zetten is van hen afhankelijk. Paskal is al meer dan 30 jaar actief en we gebruiken alleen zuivere, ruwe materialen. We produceren alles zelf en verzorgen alles van productie tot levering."

Het is ook cruciaal dat leveranciers zich aanpassen aan nieuwe komende uitdagingen, net zoals telers dat doen. "We gaan door met het elan dat we in 30 jaar hebben opgebouwd", zegt hij. "We breiden ons productaanbod uit, onderzoeken en ontwikkelen nieuwe producten. Dat gebeurt allemaal, inclusief de feedback van onze klanten en telers. We kijken bijvoorbeeld naar biologisch afbreekbare producten en hoe telers 'groener' kunnen gaan. In het algemeen zorgen we er gewoon voor dat we klaar zijn voor elke uitdaging die de sector op ons pad brengt."

Voor meer informatie:
Darryl Di Milo
Regional Sales Manager - North America
Paskal
+(1) 519 564 8178
darryl@paskal-group.com 
paskal-group.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.