Plantenkweker voegt LED toe in kas met HPS en gaat voor hybride belichting

Westlandse Plantenkwekerij (WPK) heeft gekozen om LED-verlichting te installeren op de locatie van de jonge plantenkweker in
's-Gravenzande. WPK runt de locatie samen met Plantenkwekerij P. van Geest. In de kas is gekozen voor een hybride belichtings-installatie. VYPR-serie bovenbelichting van Fluence is de bestaande bestaande HPS-armaturen geplaatst. 

"Nadat we de LED-lampen van Fluence hadden geïnstalleerd, leerden we dat jonge planten goed groeien onder LED", zegt Erik van der Arend, directeur van WPK. "Dit heeft ons de flexibiliteit gegeven om een breed scala aan gewassen in dezelfde omgeving en onder dezelfde lichtomstandigheden te telen, waardoor de rompslomp afneemt en onze energiekosten verbeteren. Deze stap heeft bijgedragen tot een betere kwaliteit van de planten en een snellere ontwikkeling, waardoor onze klanten een uniform product krijgen dat constant uitstekend is."


Erik van der Arend met in zijn hand een onder LED-belichting opgekweekte tomatenplant

Spectrumkeuze
In samenwerking met de experts van Fluence heeft WPK de spectra van de LED's verfijnd om de operationele kosten te optimaliseren met behoud van een hoge kwaliteit voor de tomaten-, komkommer-, paprika- en sierteeltgewassen van de teler. De eerste resultaten laten zien dat WPK een geschatte elektriciteitsbesparing van 40 tot 50% realiseert door tweederde Fluence LED-armaturen en eenderde HPS in de kas te gebruiken. Bovendien heeft WPK het totale lichtniveau met 30% verhoogd dankzij de algemene efficiëntie van de LED-technologie.

De oogsten na de installatie leverden compactere, meer generatieve en krachtiger planten op die donkerder of rijker van kleur waren. "Het interessante aan de technologie van Fluence is de juiste mate van koeling - een armatuur wordt niet erg warm," voegt Erik eraan toe. "Bovendien is het spectrum breed toepasbaar."

Voor meer informatie:
Fluence
www.fluence.science

 

Voor meer informatie:
WPK
www.wpk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven